Statistična relevantnost

statisticča relevantnostPri merjenju in optimiziranju spletnih kampanj se večkrat sprašujemo koliko podatkov moramo zbrati, da lahko govorimo o njihovi statistični relevantnosti. Ali lahko sprejemamo odločitve o tem kaj deluje in kaj ne že na osnovi 10 prodaj ali pa recimo na osnovi 64 klikov na oglas?

Urša Podobnik, predavateljica na seminarju Spletna Analitika, je povedala, da govorimo o statistični relevantanosti takrat, ko je razlika med odzivi na dve različni variabli večja od kvadratnega korena celotnega števila odzivov.

  
Da si bomo vse skupaj lažje predstavljali, poglejmo konkreten primer:

  • Vzorec: 100 prodaj
  • Prodajno pismo A: 54 prodaj
  • Prodajno pismo B: 46 prodaj
  • Kvadratni koren od 100 = 10
  • Ker je razlika med odzivi le 8, kvadratni koren pa je 10, je le-ta statistično nerelevantna –> potrebujemo večji vzorec
Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top