Facebook oglaševanje

Največje socialno omrežje, ki ga uporablja več kot 900.000 Slovencev, ni namenjeno samo medsebojni komunikaciji s prijatelji ampak tudi učinkovitemu oglaševanju s pomočjo katerega lahko bistveno izboljšate prodajne rezultate!.

Zakaj oglaševati na Facebooku?

Natančno ciljanje, ki ga omogoča Facebook, se odraža v bistveno večji učinkovitosti oglasov kot pri ostalih internetnih kanalih. Facebook oglasi imajo zaradi natančnega ciljanja veliko boljšo stopnjo klikov na oglase (ang. CTR), nižje cene na klik ter večje število konverzij (prodaj, zbranih e-naslovov, oddanih povpraševanj, ipd.). Facebook namreč omogoča zelo natančno ciljanje, saj lahko ciljne skupine nastavljate po spolu, starosti, lokaciji, izobrazbi, interesih, lifestylu, itd.

Če želi npr. spletna trgovina s kozmetiko na Facebooku oglaševati naravno kremo proti gubam višjega cenovnega razreda, lahko preprosto izbere opcijo, da se naj oglas prikazuje samo ženskam v starostni skupini od 45-55 let, ki imajo vsaj visokošolsko izobrazbo, ki jih zanimajo kreme za obraz, naravna kozmetika, bio izdelki in prestižne blagovne znamke kot so Armani, Gucci, Versace, ipd. .

Za vse oglaševalce je pomembno tudi to, da je možno prek Facebooka za vsak oglas posebej natančno spremljati in meriti prodajne rezultate (število prodaj, pridobljenih leadov, prejetih povpraševanj, registracij, downloadov, ipd.) in stroške na posamezno konverzijo ter da je možno izvajati različne oblike remarketinga (ponovnega trženja).

Kako vam lahko pomagamo, da boste prek Facebooka dosegali bistveno boljše prodajne rezultate?

Kaj nudimo:

 • strokovno svetovanje pri načrtovanju, izvedbi in nadzoru oglasnih akcij
 • učinkovito vodenje oglasnih akcij
 • strukturiranje kampanij/oglasnih skupin/oglasov
 • pripravo natančno izbranih ciljnih občinstev
 • pripravo vsebinskih kreativnih rešitev
 • spremljanje konverzij in stroškov/konverzijo
 • postavitev kampanj ponovnega trženja (remarketing)
 • možnost kreiranja dinamičnih produktnih oglasov
 • 24/7 nadzor nad oglasnimi akcijami
 • analize in poročila o uspešnosti akcij

Povečajte obiskanost, učinkovitost ter profitabilnost vaše spletne strani!

Če bi radi pripeljali na spletno stran prek Facebook oglasov vaše potencialne kupce, povečali prodajo, optimizirali stroške internetnega oglaševanja ter izboljšali profitabilnost vaše spletne strani nam pišite na naslov info@nasvet.com oziroma pokličite na številko 051/671-887.

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

Na Facebooku smo izpeljali že več kot 850 oglasnih kampanij. Kontaktirajte nas in se prepričajte v oglaševalsko moč Facebooka.

Cilji oglaševanja na Facebooku

Podjetje, ki oglašuje prek Facebooka, lahko zasleduje različne cilje:

 • povečanje prodaje (spodbujanje uporabnikov k nakupu izdelkov/storitev)
 • preusmeritev uporabnikov na spletno stran
 • pridobivanje všečkov/lajkov
 • pridobivanje leadov/kontaktov
 • gradnja blagovne znamke
 • promoviranje dogodkov
 • spodbujanje k večji interakciji prek objavljenih postov
 • ogledi videoposnetkov
 • izvajanje akcij ponovnega trženja

Na spletno stran vam bomo prek oglasov pripeljali vaše potencialne kupce!

Bistveno pri oglaševanju je, da na spletno stran pripeljemo čim bolj relevantno ciljno občinstvo. Bolj kot smo natančni pri ciljanju, večja je verjetnost, da bodo obiskovalci, ki so prek oglasa prišli na našo spletno stran, izvedli željeno konverzijo (nakup, registracija, prijava, ipd).

Glavna prednost Facebooka pred ostalimi mediji je ta, da nam omogoča najbolj natančno ciljanje. Ker smo specialisti za oglaševanje prek Facebooka, bomo poskrbeli, da bodo vaši oglasi dosegli pravo ciljno občinstvo!

FAQ – Odgovori na najbolj pogosta vprašanja glede Facebok oglaševanja

 • Kaj potrebujem za začetek Facebook oglaševanja
  V kolikor ste se odločili, da boste začeli s Facebook oglaševanjem, morate imeti Facebook poslovno stran. Nato si morate odpreti Facebookov oglaševalski račun. Če nam boste zaupali upravljanje vaših oglasnih akcij na Facebooku, nam morate podeliti oglaševalske pravice.

  Ker zagovarjamo popolno transparentnost poslovanja, boste imeli ves čas dostop do Facebook Ads Managerja prek katerega se upravljajo oglaševalske akcije na Facebooku.

  Za vzpostavitev oglaševanja na Facebooku boste morali vnesti v Ads Manager tudi podatke o vaši kreditni kartici. Morda se sliši vse skupaj zakomplicirano, če še nimate izkušenj z oglaševanjem. Toda brez skrbi! V primeru sodelovanja vam bomo poslali razumljiva navodila glede vseh stvari, ki ji morate postoriti.

 • Koliko me bo stalo Facebook oglaševanje?
  Facebooku boste plačali točno toliko kot boste porabili in sicer prek vaše kreditne kartice. Mi pa vam bomo izstavili račun za postavitev, vodenje, analiziranje in optimiziranje oglaševalskih akcij, ki jih boste izvajali na Facebooku.

  Takšen način obračunavanja zagotavlja 100% transparentnost, saj boste imeli ves čas nadzor nad porabo in vsemi oglaševalskimi akcijami. Koliko denarja boste investirali v oglaševanje, je popolnoma vaša odločitev.

  Naša cena pa je odvisna od števila izvedenih kampanj na mesečni ravni, od števila oglasov, ki jih moramo pripraviti ter od tega kako napredne oblike oglaševanja boste izvajali. Minimalna postavka za začetno vzpostavitev znaša 40 € + ddv, za mesečno vzdrževanje pa je minimalna postavka pravtako 40 € +ddv.

 • Koliko stane klik na Facebooku?
  Pri Facebook oglaševanju se ne moremo pogovarjati o fiksni ceni na klik, saj se vsi oglasi borijo v dražbi. Večja kot je konkurenca med podjetji, da se z oglasom doseže določeni uporabnik, višja je cena.

  Povprečna cena na klik znaša v Sloveniji okoli 0,35 €. Lahko je tudi precej nižja ali pa precej višja. Cene na klik so lahko na razvitih zahodnih trgih tudi nekajkrat višje kot recimo na Balkanu ali vzhodni Evropi.

 • Kje dobim račun za Facebook oglaševanje?
  Računa za Facebook oglaševanje ne boste prejeli po pošti v vaš nabiralnik. Tako kot je to urejeno pri Google oglaševanju, si boste morali tudi na Facebooku račun poiskati in prenesti na svoj računalnik sami. Račun za Facebook oglaševanje se nahaja v Facebook Ads Managerju in sicer v razdelku Nastavitve, kjer morate izbrati opcijo Izdajanje računov.
 • Kako se bomo lotili dela?
  Ko nam boste omogočili dostop do vašega oglaševalskega računa, vam bomo najprej kreirali Facebook pixel, ki ga bo potrebno namestiti na vse strani vaše spletne predstavitve. S tem boste imeli največ 10 minut dela.

  Facebook pixel je pogoj, da bomo lahko merili vse aktivnosti povezane z oglaševanjem vaše spletne strani in da bomo lahko vzpostavili tudi akcije ponovnega trženja (remarketing).

  V Facebook Ads Managerju bomo nastavili tudi vaše konverzijske strani, da bomo lahko natančno spremljali koliko konverzij vam je prinesla oglasna akcija in pod kakšnimi stroški. Da bomo lahko še podrobneje spremljali in merili aktivnosti in jih kasneje tudi optimizirali, vam bomo v Google Analyticsu nastavili cilje (ang. goals), da bomo natančno spremljali vse korake v nakupnem procesu.

  Ko bomo vzpostavili vse te osnovne pogoje za učinkovito izvajanje oglasnih akcij, se bomo lotili njihove postavitve. Seveda se bomo najprej z vami pogovorili o tem kaj sploh želite oglaševati, kakšni so cilji oglasne akcije, kdo je ciljna populacija, kakšen je predviden budget, kakšen je maksimalen strošek na enoto prodaje, ki si ga lahko privoščite, kakšna bi bila priporočljiva kreativa, kako dolgo bo trajala oglasna akcija, ipd.

 • Kaj je Facebook pixel?
  Facebook pixel je delček kode, ki se generira v Facebook Ads Managerju in je nujno potreben za sledenje aktivnosti uporabnikov, ki kliknejo na vaš oglas. Facebok pixel je tudi nujno potreben v koliko želite izvajati akcije ponovnega trženja (ang. remarketing) in v kolikor želite slediti konverzijam. Za slednje po poleg pixla potrebna še namestitev konverzijskih ciljev znotraj Facebook Ads Managerja. Vse te nastavitve vam bomo opravili mi.

  Facebook pixel je potrebno namestiti na vse strani spletne predstavitve. Za to opravilo potrebujete največ 10 minut časa. V kolikor je vaša stran postavljena npr. na WordPressu morate odpreti datoteko header.php in pred oznako skopirati kodo za Facebook pixel. Če tega ne znate storiti, potem je najboljše, da kontaktirate programerja, ki vam je naredil spletno stran.

 • Seminar Facebook oglaševanje
  Bi radi poglobili znanje s področja Facebook oglaševanja? Nasvet.com je organiziral že prek 50 seminarjev in delavnic s področja internetnega marketinga. Izvedli smo tudi že več kot 10 seminarjev o Facebook oglaševanju. Izobraževanje lahko izvedemo tudi v vašem podjetju. Predlagamo, da obiščete našo stran http://seminarji.nasvet.com/seminarji/ kjer boste našli več informacij o izobraževanjih, ki jih organiziramo.

Oglejte si naše reference s področja Facebook oglaševanja

topshop bolha sensilab kompas
dormeo mojedelo megabon mountvacation
geni lingula ekosen fkpv
smiljan mori arboretum zapeljiva kosmodisk

Za ogled vseh referenc kliknite tukaj.

top