Facebook in Instagram oglaševanje

Zagotavljamo vam, da boste z našo pomočjo dosegali prek Facebooka / Instagrama bistveno boljše prodajne rezultate kot do sedaj!
In ne samo to, prihranili boste tudi pri stroških oglaševanja.
Zakaj lahko to trdimo? Odgovor je preprost – oglejte si naše reference.

Kaj nudimo pri Facebook oglaševanju?

 • strokovno svetovanje pri načrtovanju, izvedbi in nadzoru oglasnih akcij
 • učinkovito vodenje oglasnih akcij
 • strukturiranje kampanij/oglasnih skupin/oglasov
 • pripravo natančno izbranih ciljnih občinstev
 • pripravo vsebinskih kreativnih rešitev
 • spremljanje konverzij in stroškov/konverzijo
 • postavitev kampanj ponovnega trženja (remarketing)
 • možnost kreiranja dinamičnih produktnih oglasov
 • 24/7 nadzor nad oglasnimi akcijami
 • analize in poročila o uspešnosti akcij

Povečajte obiskanost, učinkovitost ter profitabilnost vaše spletne strani!

Če bi radi pripeljali na spletno stran prek Facebook / Instagram oglasov vaše potencialne kupce, povečali prodajo, optimizirali stroške internetnega oglaševanja ter izboljšali profitabilnost vaše spletne strani nam pišite na naslov info@nasvet.com oziroma pokličite na številko 051/671-887.

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

Na Facebooku smo izpeljali že več kot 850 oglasnih kampanj. Kontaktirajte nas in se prepričajte v oglaševalsko moč Facebooka.

facebook-oglaševanje

Zakaj se odločiti za Facebook / Instagram oglaševanje?

Največje socialno omrežje, ki ga uporablja več kot 900.000 Slovencev, ni namenjeno samo medsebojni komunikaciji s prijatelji ampak tudi učinkovitemu oglaševanju s pomočjo katerega lahko bistveno izboljšate prodajne rezultate!

Natančno ciljanje, ki ga omogoča oglaševanje prek Facebooka in Instagrama, se odraža v bistveno večji učinkovitosti oglasov kot pri ostalih internetnih kanalih.

Facebook oglasi imajo zaradi natančnega ciljanja veliko boljšo stopnjo klikov na oglase (ang. CTR), nižje cene na klik ter večje število konverzij (prodaj, zbranih e-naslovov, oddanih povpraševanj, ipd.).

Če želi npr. spletna trgovina s kozmetiko na Facebooku oglaševati naravno kremo proti gubam višjega cenovnega razreda, lahko preprosto izbere opcijo, da se naj oglas prikazuje samo ženskam v starostni skupini od 45-55 let, ki imajo vsaj visokošolsko izobrazbo, ki jih zanimajo kreme za obraz, naravna kozmetika, bio izdelki in prestižne blagovne znamke kot so Armani, Gucci, Versace, ipd.

Facebook oglaševanje namreč omogoča zelo natančno ciljanje, saj lahko ciljne skupine nastavljate po spolu, starosti, lokaciji, izobrazbi, interesih, lifestylu, itd.

Za vse oglaševalce je pomembno tudi to, da je možno prek Facebook Ads managerja za vsak oglas posebej natančno spremljati in meriti prodajne rezultate (število prodaj, pridobljenih leadov, prejetih povpraševanj, registracij, downloadov, ipd.) in stroške na posamezno konverzijo ter da je možno izvajati različne oblike remarketinga (ponovnega trženja).

Cilji oglaševanja na Facebooku / Instagramu

Če se odločite za oglaševanje prek Facebooka, lahko zasleduje različne cilje:

 • povečanje prodaje (spodbujanje uporabnikov k nakupu izdelkov/storitev)
 • preusmeritev uporabnikov na spletno stran
 • pridobivanje všečkov/lajkov
 • pridobivanje leadov/kontaktov
 • gradnja blagovne znamke
 • promoviranje dogodkov
 • spodbujanje k večji interakciji prek objavljenih postov
 • ogledi videoposnetkov
 • izvajanje akcij ponovnega trženja

Na spletno stran vam bomo prek Facebook oglasov pripeljali vaše potencialne kupce!

Bistveno pri Facebook oglaševanju je, da na spletno stran pripeljemo čim bolj relevantno ciljno občinstvo. Bolj kot smo natančni pri ciljanju, večja je verjetnost, da bodo obiskovalci, ki so prek oglasa prišli na našo spletno stran, izvedli želeno konverzijo (nakup, registracija, prijava, ipd).

Glavna prednost Facebooka / Instagrama pred ostalimi mediji je ta, da nam omogoča najbolj natančno ciljanje. Ker smo specialisti za oglaševanje prek Facebooka in Instagrama, bomo poskrbeli, da bodo vaši oglasi dosegli pravo ciljno občinstvo!

FAQ – Odgovori na najbolj pogosta vprašanja glede Facebook / Instagram oglaševanja

 • Kaj potrebujem za začetek Facebook / Instagram oglaševanja
  V kolikor ste se odločili, da je Facebook oglaševanje tisto kar potrebujete, morate imeti Facebook poslovno stran. Nato si morate odpreti Facebookov oglaševalski račun. Če nam boste zaupali upravljanje vaših oglasnih akcij na Facebooku, nam morate podeliti oglaševalske pravice.

  Ker zagovarjamo popolno transparentnost poslovanja, boste imeli ves čas dostop do Facebook Ads Managerja prek katerega se upravljajo oglaševalske akcije na Facebooku.

  Za vzpostavitev oglaševanja na Facebooku boste morali vnesti v Ads Manager tudi podatke o vaši kreditni kartici. Morda se sliši vse skupaj zakomplicirano, če še nimate izkušenj z oglaševanjem. Toda brez skrbi! V primeru sodelovanja vam bomo poslali razumljiva navodila glede vseh stvari, ki ji morate postoriti.

 • Koliko me bo stalo Facebook / Instagram oglaševanje?
  Facebooku boste plačali točno toliko kot boste porabili in sicer prek vaše kreditne kartice. Mi pa vam bomo izstavili račun za postavitev, vodenje, analiziranje in optimiziranje oglaševalskih akcij, ki jih boste izvajali na Facebooku.

  Takšen način obračunavanja zagotavlja 100% transparentnost, saj boste imeli ves čas nadzor nad porabo in vsemi oglaševalskimi akcijami. Koliko denarja boste investirali v oglaševanje, je popolnoma vaša odločitev.

  Naša cena pa je odvisna od števila izvedenih kampanj na mesečni ravni, od števila oglasov, ki jih moramo pripraviti ter od tega kako napredne oblike oglaševanja boste izvajali. Minimalna postavka za začetno vzpostavitev znaša 40 € + ddv, za mesečno vzdrževanje pa je minimalna postavka pravtako 40 € +ddv.

 • Koliko stane klik na oglas, če se odločim za Facebook / Instragram oglaševanje?
  Pri Facebook oglaševanju se ne moremo pogovarjati o fiksni ceni na klik, saj se vsi oglasi borijo v dražbi. Večja kot je konkurenca med podjetji, da se z oglasom doseže določeni uporabnik, višja je cena.

  Povprečna cena na klik znaša v Sloveniji okoli 0,35 €. Lahko je tudi precej nižja ali pa precej višja. Cene na klik so lahko na razvitih zahodnih trgih tudi nekajkrat višje kot recimo na Balkanu ali vzhodni Evropi.

 • Kje dobim račun za Facebook / Instagram oglaševanje?
  Računa za Facebook oglaševanje ne boste prejeli po pošti v vaš nabiralnik. Tako kot je to urejeno pri Google oglaševanju, si boste morali tudi na Facebooku račun poiskati in prenesti na svoj računalnik sami. Račun za Facebook oglaševanje se nahaja v Facebook Ads Managerju in sicer v razdelku Nastavitve, kjer morate izbrati opcijo Izdajanje računov.
 • Kako se bomo lotili dela?
  Ko nam boste omogočili dostop do vašega oglaševalskega računa, vam bomo najprej kreirali Facebook pixel, ki ga bo potrebno namestiti na vse strani vaše spletne predstavitve. S tem boste imeli največ 10 minut dela.

  Facebook pixel je pogoj, da bomo lahko merili vse aktivnosti povezane z oglaševanjem vaše spletne strani in da bomo lahko vzpostavili tudi akcije ponovnega trženja (remarketing).

  V Facebook Ads Managerju bomo nastavili tudi vaše konverzijske strani, da bomo lahko natančno spremljali koliko konverzij vam je prinesla oglasna akcija in pod kakšnimi stroški. Da bomo lahko še podrobneje spremljali in merili aktivnosti in jih kasneje tudi optimizirali, vam bomo v Google Analyticsu nastavili cilje (ang. goals), da bomo natančno spremljali vse korake v nakupnem procesu.

  Ko bomo vzpostavili vse te osnovne pogoje za učinkovito izvajanje oglasnih akcij, se bomo lotili njihove postavitve. Seveda se bomo najprej z vami pogovorili o tem kaj sploh želite oglaševati, kakšni so cilji oglasne akcije, kdo je ciljna populacija, kakšen je predviden budget, kakšen je maksimalen strošek na enoto prodaje, ki si ga lahko privoščite, kakšna bi bila priporočljiva kreativa, kako dolgo bo trajala oglasna akcija, ipd.

 • Kaj je Facebook pixel?
  Facebook pixel je delček kode, ki se generira v Facebook Ads Managerju in je nujno potreben za sledenje aktivnosti uporabnikov, ki kliknejo na vaš oglas. Facebok pixel je tudi nujno potreben v koliko želite izvajati akcije ponovnega trženja (ang. remarketing) in v kolikor želite slediti konverzijam. Za slednje po poleg pixla potrebna še namestitev konverzijskih ciljev znotraj Facebook Ads Managerja. Vse te nastavitve vam bomo opravili mi.

  Facebook pixel je potrebno namestiti na vse strani spletne predstavitve. Za to opravilo potrebujete največ 10 minut časa. V kolikor je vaša stran postavljena npr. na WordPressu morate odpreti datoteko header.php in pred oznako skopirati kodo za Facebook pixel. Če tega ne znate storiti, potem je najboljše, da kontaktirate programerja, ki vam je naredil spletno stran.

 • Seminar Facebook oglaševanje
  Bi radi poglobili znanje s področja Facebook oglaševanja? Nasvet.com je organiziral že prek 50 seminarjev in delavnic s področja internetnega marketinga. Izvedli smo tudi že več kot 10 seminarjev o Facebook oglaševanju. Izobraževanje lahko izvedemo tudi v vašem podjetju. Predlagamo, da obiščete našo stran http://seminarji.nasvet.com/seminarji/ kjer boste našli več informacij o izobraževanjih, ki jih organiziramo.

Oglejte si naše reference s področja Facebook oglaševanja

Za ogled vseh referenc kliknite tukaj.

Facebook oglaševanje pomaga pri rasti vašega posla

Obstaja več razlogov, zakaj bi morali razmisliti o oglaševanju na Facebooku. Prvič, Facebook je največje družbeno omrežje na svetu z več kot 2 milijardama aktivnih uporabnikov, v Sloveniji pa ima Facebook več kot 1 milijon registriranih uporabnikov! To vam zagotavlja veliko potencialno občinstvo za vaše oglase ne glede na to ali se boste odločili za lokalno, slovensko ali globalno oglaševanje.

Drugi razlog za Facebook oglaševanje je, da vam omogoča zelo natančno ciljanje oglasov. Ljudi lahko ciljate glede na njihovo lokacijo, starost, spol, interese in še veliko več. Facebook omogoča res natančno ciljanje kar vam  zagotavlja, da bo vaš oglas dosegel ljudi, za katere je najbolj verjetno, da jih bo zanimalo, kar prodajate. In nenazadnje, Facebook oglaševanje je v primerjavi z drugimi oblikami oglaševanja, kot so televizijski ali tiskani oglasi, cenovno zelo dostopno. Sami lahko določite svoj proračun, koliko želite za oglaševalsko kampanjo, plačate pa šele, ko nekdo klikne na vaš oglas. Cena na klik se v Sloveniji giblje okoli 0,3 €, cena na tisoč prikazov oglasa pa okoli 1,5-2 €.

Kako ustvariti oglas na Facebooku?

Ustvarjanje oglasa na Facebooku je razmeroma preprosto in ga lahko izvedete v nekaj korakih. Najprej se morate odločiti, kakšen oglas želite ustvariti. Obstajajo tri glavne vrste oglasov na Facebooku: slikovni oglasi, video oglasi in vrtljivi oglasi. Slikovni oglasi so najosnovnejša vrsta oglasa na Facebooku in so sestavljeni iz ene same slike. Video oglasi so podobni slikovnim oglasom, vendar namesto slike vključujejo kratek videoposnetek. Vrtiljvi (ang. carousel) oglasi so naprednejši in omogočajo, da v en oglas vključite več slik, naslovov, opisov in linkov do ciljnih strani. Carousel oglas vam omogoča, da npr. znotraj enega oglasa predstavite do 7 različnih produktov (vsak lahko ima svojo sliko, link in opis)

Ko se odločite za želeno vrsto oglasa ustvariti, morate izbrati sliko ali videoposnetek. Pri slikovnih oglasih lahko naložite svojo sliko ali pa izberete eno izmed Facebookovih predlogov. Za video oglase morate naložiti video datoteko iz računalnika. Ko izberete sliko ali videoposnetek, morate napisati naslov in opis oglasa. Naslov je besedilo, ki se prikaže nad vašo sliko ali videoposnetkom, in mora biti privlačen in jedrnat. Opis je daljše besedilo, ki je prikazano pod oglasom in mora vsebovati več informacij o tem, kaj oglašujete.

Merjenje, analiziranje in optimiranje Facebook oglaševanja

Na koncu morate izbrati še ciljno stran kamor bo vodil klik na oglas. V kolikor želite natančno spremljati statistiko oglaševanja, potem mora nujno opremiti link z UTM tracking parametri. Predpogoj za merjenje, analiziranje in optimiziranje Facebook oglasov pa je namestitev Facebook pixla.

Povečajte Facebook prodajo!

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

Kako se lotiti oglaševanja na Facebooku?

Oglaševanje na Facebooku je močno orodje za podjetja, ki želijo doseči svoje ciljne skupine in doseči svoje tržne cilje. Da ustvarite oglas na Facebooku, morajo podjetja najprej izbrati svoj cilj oglaševanja, kot npr. povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, spodbujanje prometa na spletni strani, povečanje prodaje, ogledi videa, generiranje leadov. Nato lahko izberejo svojo ciljno publiko glede na dejavnike, kot so starost, lokacija, interesi in vedenje.

Ko je ciljna publika izbrana, lahko podjetja ustvarijo oglas z uporabo besedila, slik ali videa. Lahko tudi izberejo format oglasa, kot je vrtiljak (ang. carusel), navadna slika, diaprojekcija ali zbirka. Facebook oglas lahko dodatno optimizirajo z nastavitvijo proračuna in urnika prikazovanja, zelo priporočljiva pa je uporabo A / B testiranja za določitev najučinkovitejše različice oglasa.

Facebook ponuja različne možnosti ciljanja, da pomaga podjetjem doseči prave ljudi. Na primer, lahko podjetja uporabijo “lookalike” ciljanje za doseganje uporabnikov, ki so podobni njihovim obstoječim strankam, ali pa lahko uporabijo “custom audiences” za ciljanje ljudi, ki so seznanjeni z njihovo spletno stranjo ali mobilno aplikacijo.

Facebook ponuja tudi podrobna sledilna (ang. tracking) in poročilna orodja za pomoč podjetjem pri sledenju učinkovitosti oglasov. To omogoča podjetjem, ki oglašujejo na Facebooku, da vidijo npr. koliko ljudi je videlo oglas, koliko jih je kliknilo nanj in koliko jih je konvertiralo v stranke.

 

top