10 nasvetov: Google oglaševanje

google oglaševanjeOglaševanje na iskalnikih oziroma iskalni marketing velja trenutno za najbolj priljubljeno obliko spletnega oglaševanja. Po podatkih podjetja eMarketer so podjetja leta 2008 porabila za oglaševanje na iskalnikih 10,7 milijard $. Do leta 2013 bi se naj ta vrednost povzpela na 20 milijard $. Skupno bi naj oglaševanje na iskalnikih predstavljalo že 45 % celotnega spletnega oglaševanja. Če vzamemo v obzir tudi dejstvo, da dobijo spletne strani večino svojega obiska prek iskalnikov, potem je jasno, da je prisotnost na iskalnikih eden izmed osnovnih pogojev učinkovitega spletnega nastopa.

Zakaj se splača oglaševati na Googlu?

 1. Iskalniki predstavljajo izhodiščno točko za brskanje po spletu. Google je najbolj obiskana spletna stran
 2. Ker se približno 80% vseh klikov na iskalnikih se zgodi na prvi strani rezultatov iskanj, je še kako pomembno, da je povezavo do vaše spletne strani moč najti med prvimi desetimi organskimi zadetki ali pa med sponzoriranimi povezavami, ki se prikažejo na prvi strani. Višje kot se nahaja povezava do vaše spletne strani, več pozornosti in posledično tudi več klikov bo pritegnila.
 3. porazdelitev-klikov-googleGooglov oglaševalski sistem AdWords omogoča enostavno kreiranje, upravljanje in nadzor nad oglaševalskimi akcijami.
 4. Ker je prikaz oglasa vezan na zakup ključni besed, se oglas prikaže samo tistim uporabnikom katerih iskalna poizvedba ustreza zakupljenim ključnim besedam.
 5. Prikaz oglasa, ki je neposredno vezan na zanimanje iskalca, znatno pripomore k večji zmožnosti priklica oglasnega sporočila, hkrati pa se tudi bistveno poveča verjetnost klika na oglas in prehoda na oglaševalčevo spletno stran.
 6. AdWords oglaševanje omogoča tudi geografsko ciljano oglaševanje, saj lahko izvajamo ciljano oglaševanje glede na državo ali jezik ciljnega občinstva. V določenih državah lahko prikažemo oglas tudi izbranim regijam in mestom ali pa popolnoma sami določimo koordinate področja v katerih se nahajajo uporabniki katerim bi se naj prikazoval naš oglas.
 7. Cena na klik je lahko nekajkrat nižja od cene na klik, ki jo je potrebno plačati za oglaševanje na najbolj priljubljenem slovenskem iskalniku Najdi.si. Googlov Adwords sistem temelji na dražbenem sistemu. Sami določimo ceno na klik, ki smo jo pripravljeni plačati.
 8. Imamo popolno kontrolo nad poračunom oglaševalske akcije saj lahko sami določimo, koliko smo pripravljeni plačati za oglase na dnevni ravni.
 9. AdWords ponuja enostavno spreminjanje in testiranje oglasne kreative. Hkrati lahko testiramo več verzij oglasa, ki ga lahko kadarkoli tudi spremenimo.
 10. Kadarkoli lahko dostopamo do podrobnih statističnih poročil o oglaševalskih akcijah in posameznih oglasih kar nam omogoča hitro odzivanje na spremembe in optimiziranje oglaševalskih akcij.

Na prvo stran rezultatov iskanj na Googlu se je možno prebiti v nekaj tednih s pomočjo optimizacije spletnih strani ali pa že v nekaj urah s pomočjo zakupa sponzoriranih povezav preko sistema Adwords. Več o prednostih oglaševanja na Googlu in o tem kako vam lahko pomagamo pri vzpostavitvi oglaševanja si lahko preberete s klikim na povezavo “Google oglaševanje“.

Zaznamki

2 comments

 • Pozdravljeni!

  Rada bi dosegla prikaz našega podjetja na prvih straneh Googla pri iskanju piknika, programov za otroke, aerobike oz. skupinskih vadb. Če stranke išče zgoraj naštete besede, se naše podjetje prikaže na 8 strani ali pa se sploh ne prikaže, medtem ko se pri iskanju drugih ključnih besed (squash, badminton, otroški rojstni dnevi) stran pokaže že drugi Googlovi strani.

  Prosim za ponudbo oz. idejo o rešitvi problema.

  lp, Nataša, Vogu

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top