Nove smernice za spletno videooglaševanje

Mednarodna organizacija Interactive Advertising Bureau (IAB) je predstavila nove smernice, katerih namen je standardizirati videooglaševanje na spletu. Smernice, ki predstavljajo bolj predloge kot pravila za uporabo, pokrivajo vse, kar se tiče spletnih videooglasov – od dolžine oglasov, velikosti datotek, barvne globine in bitne hitrosti za različne umestitve oglasov.

Nove smernice se nanašajo na tri osnovne oblike formatov spletnih videooglasov – linearne videooglase (ti se prikažejo pred, med ali po ogledu drugih videovsebin), nelinearne oglase (ti ne prekinjajo vsebine in se predvajajo vzporedno ob ogledu drugih spletnih vsebin) in spremljevalne videooglase (ti se prikazujejo ob video- ali spletnih vsebinah v obliki besedila, prikazovalnih oglasov in podobno). Organizacija želi s smernicami tudi spodbuditi uveljavitev standardov nadzora potrošnikov nad videooglasi – ti naj bi imeli možnost zagona in ustavitve predvajanja videa na zahtevo.

Vir: aNET, 8.5.2008

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top