Nov oglaševalski koncept za video oglaševanje v spletnih medijih

iPROM je predstavil nov oglaševalski format, ki odpira nove možnosti na področju oglaševanja z video oglasi. Gre za novost v svetovnem merilu, katere glavna prednost je edinstvena tehnološka rešitev, ki omogoča standardizirano in nadzorovano video oglaševanje v vseh tipih spletnih medijev. Nov video oglasni format je s pomočjo rešitve Iprom AD Server mogoče servirati po vseh sodobnih parametrih za ciljanje.

Univerzalnost koncepta novega video oglasnega formata omogoča preprosto širitev spletnega oglaševanja z video oglasi tudi na spletne medije, ki zaradi specifičnih vsebin doslej niso mogli predvajati video oglasov. Nov oglasni format je tako mogoče vključiti pred spletne igre, fotografije v spletnih galerijah, zapise na forumih, članke, video in zvočne vsebine ter številne druge večpredstavne vsebine. S tem imajo oglaševalci večji doseg oglaševalskih akcij z video oglasi, ki so bile doslej omejene predvsem na spletne medije z video vsebinami.

»Medtem ko je dosedanje klasično »instream« oglaševanje omogočalo predvajanje video oglasov zgolj pred video vsebinami na večpredstavnih in video portalih, omogoča novi format tovrstno oglaševanje pred vsemi tipi vsebin, ne glede na tip spletnega medija,« je pojasnil Simon Cetin, direktor iPROM-a. »Z našo rešitvijo so možnosti za vključitev video oglaševanja v spletnih medijih odslej praktično neomejene.«

Implementacija novega oglasnega formata v vsebino medija je hitra in preprosta, saj ne zahteva nobenih predelav ali ponovnega programiranja predvajalnikov video vsebin, kot je bilo to potrebno pri »instream« oglasnem formatu. Nov format omogoča popoln nadzor nad video oglaševanjem zgolj z vključitvijo kratke programske kode v spletni medij, za vse ostalo pa poskrbi iPROM-ov oglasni strežnik. Za oglaševanje v tem formatu so primerni obstoječi televizijski oglasi, ki jih v primerno obliko za oglaševanje na spletnih medijih samodejno pretvori oglasni strežnik Iprom AD Server, oglaševalci pa pri tem nimajo dodatnih stroškov zaradi predelave oglasov. Podprti so najpogostejši video formati, kot so MPEG, AVI, QuickTime, DVD in drugi.

iPROM je nov oglaševalski koncept skupaj s programsko opremo zavaroval kot izvirno avtorsko delo z vpisom v register avtorskih del, za pravno zaščito pa se je odločil zaradi preglednejšega in varnejšega ponujanja nove oglaševalske storitve agencijam, oglaševalcem in medijem.

Podjetje za oglaševalske akcije, izvedene z omenjenim formatom, s pomočjo programske opreme Iprom AD Server zagotavlja vsa standardizirana poročila o poteku akcije, ki vključujejo skupni doseg akcije, število ogledov videa, neposredno odzivnost in druga poročila, skladna s standardi organizacije IAB.

O podjetju iPROM
Podjetje iPROM (www.iprom.si), ustanovljeno leta 1999, je pionir slovenske internetne oglaševalske industrije. iPROM razvija rešitve, ki so popolnoma skladne z najnovejšimi standardi spletne oglaševalske industrije. S kombinacijo medijev, podatkov, raziskav in tehnologij omogoča tržnikom, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času, spletnim založnikom pa pomaga pri povečevanju prihodkov.

iPROM-ova ponudba obsega celovite medijske in tehnološke rešitve za oglaševanje s spletnimi oglasi ter z drugimi digitalnimi vsebinami. Iprom AD Server je tehnološka rešitev za distribucijo, ciljanje in sledenje oglasnega gradiva na spletu, Iprom Neos pa je namenjen centraliziranemu poročanju in evaluaciji vseh oblik zakupa oglasnega prostora na internetu.

Media Iprom je napredna tehnološka osnova za podporo večpredstavnemu »out off banner« spletnemu oglaševanju, ponudbo rešitev pa iPROM dopolnjuje s sistemom za odkup neprodanih oglasnih zmogljivosti Central Iprom.

Dodatne informacije:
Simon Cetin, direktor
Naslov: iPROM d.o.o., Ivice Pirjevčeve 16, 1000 Ljubljana
Tel.: 01/ 51 10 784
Faks: 01/ 51 10 783
Spletna stran: www.iprom.si

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top