Spletno oglaševanje bo še naprej raslo

Po letih prevlade oglaševanja prek iskalnih pojmov, prikaznega oglaševanja ter oglaševanja prek elektronske pošte prihajajo na spletno prizorišče bolj pretanjena marketinška orodja. Uveljavlja se oglaševanje znotraj video iger in na spletnih družabnih mestih. Raziskovalna hiša Forrester Research predvideva, da bodo oglaševalci v prihodnjih petih letih v veliki meri svoje oglaševalske proračune preselili na splet – delež interaktivnega oglaševanja bo po predvidevanjih v marketinškem kolaču takrat znašal že 18 odstotkov. Forrester Research meni, da bo do leta 2012 spletno oglaševanje zabeležilo vrednost 61,3 milijarde USD za razliko od letošnjih 18,4 milijarde USD. K raznolikosti bodo pripomogla tudi nova področja, predvsem oglaševanje znotraj video iger ter na spletnih družabnih mestih. (aNET, 19.10.2007)

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top