iPROM zavaroval oglasni format »Ohranjevalnik zaslona«

mailingPodjetje iPROM je kot izvirno avtorsko delo, skupaj s programsko opremo, zavarovalo nov oglaševalski koncept spletnega oglaševanja »Ohranjevalnik zaslona«. iPROM je sočasno zaščitil tudi znamko Screensaver AD in napovedal nadaljnje zavarovanje znamke na tujih trgih. Povsem nov in izviren spletni oglaševalski format »Ohranjevalnik zaslona«, namenjen inovativnemu oglasnemu komuniciranju z uporabniki spletnih medijev, je podjetje prvič predstavilo konec lanskega leta. Gre za novost na globalnem trgu, namenjen pa je predvsem naročnikom, ki želijo dolgoročno utrjevati svojo prepoznavnost med uporabniki interneta. V celoti so ga razvili v podjetju iPROM.

iPROM je oglaševalski koncept »Ohranjevalnik zaslona« skupaj s programsko opremo zavaroval kot izvirno avtorsko delo z vpisom v register avtorskih del. iPROM se je za pravno zaščito in utrditev avtorstva svojega izvirnega oglaševalskega koncepta odločil zaradi preglednejšega in varnejšega ponujanja nove oglaševalske storitve vsem uporabnikom (agencijam, oglaševalcem in medijem).

iPROM kot izključni imetnik intelektualne lastnine, povezane z novim oglasnim formatom »Ohranjevalnik zaslona«, načrtuje nadaljnje pravno zavarovanje avtorstva in znamke Screensaver AD. To bo storil predvsem z namenom širitve na tuje trge in povezovanja z zainteresiranimi podjetji s področja oglaševanja, ki jih zanima pridobitev licenčnih pravic uporabe novega oglaševalskega izdelka v sklopu programskih rešitev za izvedbo in nadzor oglaševalskih akcij na spletnih medijih Iprom AD Server.

»Ohranjevalnik zaslona« je povsem nov koncept spletnega oglaševanja, ki oglaševalcem omogoča inovativno obliko komuniciranja z uporabniki interneta, spletnim medijem pa pestrejšo ponudbo in povečanje oglasnih prihodkov. S pomočjo programske rešitve Iprom AD Server ga je mogoče servirati po vseh sodobnih parametrih za ciljanje.

Oglas »Ohranjevalnik zaslona« se vklopi, ko je uporabnik na spletnem mediju dlje časa nedejaven oziroma ko ima uporabnik brskalnik na tem mediju v neaktivnem oknu. Pri tem je mogoče določiti, po kolikšnem času neaktivnosti uporabnika se oglas prikaže in po kolikšnem času, ko je uporabnik ponovno aktiven, izgine. iPROMOV zavarovan oglaševalski koncept »Ohranjevalnik zaslona« vključuje kateri koli format, ki ga podpirajo spletni brskalniki.

iPROM za oglaševalske akcije, izvedene z omenjenim formatom, s pomočjo programske opreme Iprom AD Server zagotavlja vsa standardizirana poročila o poteku akcije, ki vključujejo skupni doseg akcije, število izpostavitev posameznemu uporabniku, neposredno odzivnost, število ogledov videa pri video različici »ohranjevalnika zaslona« in druga poročila v skladu s standardi organizacije IAB.

Format »Ohranjevalnik zaslona« so v svoje spletne oglaševalske akcije prek svojih medijskih agencij že vključili naročniki Renault Nissan Slovenija, Coca Cola HBC Slovenija, Toyota Adria, Mercator, Hypo Group Alpe Adria in Volksbank – Ljudska banka.

Naročniki s formatom »Ohranjevalnik zaslona« poleg nadpovprečne opaznosti dosegajo tudi do 20-odstotno direktno odzivnost, s tem pa se ta oglaševalski koncept uvršča v sam vrh direktne odzivnosti na področju spletnih oglaševalskih akcij.

Primeri do sedaj izvedenih akcij so vidni na naslovu www.iprom.si/screensaverad.

Zaznamki

2 comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top