Najbolj gledane video vsebine na slovenskem spletu

mailingSlovenske uporabnike interneta so v prvem polletju leta 2007 najbolj zanimale video vsebine, ki so povezane z zabavo in smehom (skupaj 2,9 mio ogledov). Sledi kategorija »erotika« z 2,1 milijona ogledov, popularni pa so bili tudi televizijske reklame in odlomki iz tv serij s skoraj 1,2 milijona ogledov. Na četrtem mestu so vsebine zajete v kategoriji »nenavadno«, kjer so se uporabniki navduševali nad vsakovrstnimi ekstremi (0,8 mio ogledov). Na petem mestu je avtomobilizem (0,8 mio ogledov). Sledijo še šport, glasba in ljudje. Med manj gledane vsebine spadajo narava, potovanja, kultura in živali.

Najbolj iskana osebnost je bila srbska pevka Svetlana Ražnatović Ceca, na drugem mestu je slovenska pevka Petra Slapar, tretji pa slovenski igralec Jurij Zrnec. Sledijo še sanjska ženska Nina Osenar, ameriška igralka Paris Hilton in brazilski nogometaš Ronaldinho.

Med najbolj gledanimi posameznimi video posnetki je izstopal kolaž slik Petre Slapar, sledi pogovor Petre Kerčmar in Edija Pucerja, voditeljev informativne oddaje 24ur, ki nista vedela, da se je prenos že pričel; tretji je bil video posnetek prikupnega otroškega smeha; legendarna pesem iz filma “Ko to tamo peva” je zasedla četrto mesto, peta pa je bila bošnjaška smešnica Muje in Hasa.

Sicer so v podjetju Popcom, ki upravlja spletni servis Mojvideo.com, v prvem polletju leta 2007 zabeležili 710.000 različnih slovenskih video gledalcev, ki so si ogledali preko 11 milijonov video posnetkov, kar kaže na vse večjo priljubljenost ogleda video vsebin med domačimi spletnimi uporabniki.

video vsebine

Ljubljana, 23.8.2007

Dodatne informacije:
Mag. Tine Koloini, direktor
gsm: 041/267-601
e-mail: tine@popcom.si
splet: www.popcom.si

3 comments

  • Zanimivo, da seks ni najbolj gledan.

  • ja zgleda , da mi ljudje se radi smejimo , pa tudi škoditi nam nemore =)

  • Pozdravljeni! Opažamo, da tudi na našem portalu avtobivak.net, ki je specializiran za avtodome in plovila po statistiki je klikov daleč največ pred teksti in začuda pred malimi oglasi. Na žalost se tega oglaševalci še premalo zavedajo.
    lp Zdenka

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top