Marketinški fokus tokrat o internetu

Konec marca se je v prostorih GZS odvil 29. marketinški fokus, ki je bil tokrat posvečen internetu. O tem kako uspešno izkoriščati internet za prodajo in trženje so razpravljali priznani »internetni strokovnjaki« med katerimi naj omenimo Roka Hrastnika (Studio Moderna), Zorana Savina (Sonce.net), Zenela Batagelja (Cati), Sama Mirnika (Renderspace) in Lojzeta Bertonclja (Merkur).
Kakšne so glavne ugotovitve fokusa? Slovenija na področju vlaganja v spletno oglaševanja še vedno precej zaostaja za razvitimi državami, saj je internetni delež v oglaševalskem kolaču v primerjavi z vodilnimi državami približno 6x manjši. Opaziti je, da precejšen delež podjetij (tudi največjih) še vedno namenja premalo pozornosti internetu in ga kot medij celo podcenjuje. Med poglavitnimi razlogi za takšno stanje velja izpostaviti neznanje in nesprejemanje interneta kot enakovrednega trženjsko-komunikacijskega okolja v primerjavi s tradicionalnimi kanali. Da pa ne bi bilo vse tako črnogledo, velja omeniti tudi pozitivne zgodbe in projekte, ki niso uspešni samo v Sloveniji ampak tudi v tujini. Tako je na primer Wrigleyu uspelo s pomočjo agencije Sonce.net na Adria trgih vzpostaviti prepoznavno spletno skupnost MyFusion in jo uporabiti kot močno komunikacijsko orodje za promocijo nove blagovne znamke žvečilnih gumijev Winterfresh Fusion. Med slovenske paradne konje na področju interneta bi prav gotovo lahko uvrstili podjetje Studio Moderna, ki je z uspešno integracijo diretnih kanalov postalo eden največjih spletnih trgovcev v centralni in vzhodni Evropi.

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top