Nagrada Izidor 2007

izidorOb zaključku letošnje Net konference so razglasili prejemnika nagrade za spletno odličnost Izidor. Po izboru spletnih uporabnikov je zmagala spletna stran znane motoristke Bernarde Pulko (www.BenkaPulko.com), po izboru strokovne žirije pa spletna stran podjetja Engrotuš podjetje za trgovino www.planet-tus.com.

Letos je organizator konference, podjetje Planet GV, na razpis za najboljši spletni projekt (letos na temo »Social Networking«) prejel 31 prijav, razpis pa je potekal že tretjič zapored v sklopu konference, ki so jo včeraj priredili že šestič.

Za najboljši spletni projekt po izboru spletnih uporabnikov je glasovalo preko 5000 oseb, razlika med glasovi za prvih peti projektov pa je bila relativno majhna. Največ glasov je prejel zmagovalni www.BenkaPulko.com in si tem zaslužil nagrado Izidor 2007 po mnenju spletnih uporabnikov.

Vuk Ćosić (direktor Case Sensitive) je v imenu strokovne komisije (sestavljali so jo še Alja Brglez iz Inštituta za civilizacijo in kulturo, Jure Meden iz Planeta GV, pisatelj Esad Babačić in vodja marketinga v podjetju Telargo Jan Rapoša) pojasnil še, zakaj si je nagrado Izidor 2007 po mnenju komisije prislužil spletni projekt www.planet-tus.com:
»Planet Tuš je eden redkih dejanskih Social Network projektov v Sloveniji, ki mladim ljudem omogoča, da bi si na spletu zgradili enostavne profile in se skozi njih nemoteno povezovali. S svojo dovršeno obliko in opcijami je med uporabniki zagotovo priljubljen. Kar pa je žirijo posebej prepričalo, je ujemanje med naravo dialoga znotraj skupnosti s siceršnjim poslovanjem Tuša v celoti. S spletnimi skupnostmi, kot je ta, se temu narodu ni treba bati za svojo prihodnost.«

Izbor za Izidorja 2008 se bo pričel predvidoma novembra 2007, o čemer pa bomo seveda javnost še obvestili.

One comment

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top