Družbeni marketing večinoma neuspešen

mailingPodjetje Jupiter Research je v svoji raziskavi odkrilo, da se odrasli, ki sodijo v kategorijo vplivnih zagovornikov blagovnih znamk, redko odzovejo na prijeme družabnega trženja (social marketing). Na spletu namreč več časa namenijo raziskovanju in nakupovanju kot razširjanju informacij o blagovnih znamkah. Odkritje podjetja postavlja pod vprašaj napore in pričakovanja podjetij, ki se ukvarjajo z družabnim trženjem, saj se vplivni posamezniki raje odločajo za pridobivanje informacij preko tradicionalnih trženjskih prijemov. Jupiter Research tako priporoča podjetjem, da se raje osredotočijo na ustvarjanje “mikro” spletnih strani in predogledov izdelkov kot na bloge in druge oblike vsebin, ki jih ustvarijo kupci. (aNET), 14.8.

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

2 comments

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top