Banka Koper predstavila prvo slovensko banko na spletu

produktivnost.jpgUspeh Banke Koper je trdno povezan tudi z nenehnim iskanjem najsodobnejših rešitev v bančnem poslovanju, zadnja v vrsti pa je Banka IN – prva prava osebna banka na spletu, ki tudi prek različnih multimedijskih kanalov, kot sta video klepet in trenutno sporočanje, omogoča enostavno in udobno opravljanje vseh bančnih storitev. »V Sloveniji ima več kot 60 odstotkov gospodinjstev dostop do spleta, pa tudi število uporabnikov spletnega bančništva se iz leta v leto povečuje. Vendar jim spletna bančna okolja ne nudijo opravljanja vseh storitev, ki so jih ti navajeni iz klasičnega poslovanja, ali spletne komunikacije z osebnim bančnim svetovalcem,« je odločitev za eno najsodobnejših spletnih bank na svetu komentiral Dario Radešič, direktor Sektorja poslovne mreže v Banki Koper.

Uporabniki tako lahko prek spletnega portala »Banke IN« izvajajo različna plačila in prenose, poslujejo z vzajemnimi skladi in vrednostnimi papirji, urejajo zavarovalniške storitve, storitve na osebnem računu in plačilnih karticah, sklepajo potrošniške in stanovanjske kredite ter depozite, varčevanja in lizinge … Prek video klepeta ali tekstovnih sporočil z osebnim bančnim svetovalcem lahko uporabniki naročajo in prejemajo ponudbe ter podpisujejo pogodbe, izkoristijo pa lahko tudi številne ugodnosti v sistemu nagrajevanja uporabe bančnih storitev.

Eno osnovnih vodil razvoja »Banke IN« sta bili preprostost in varnost uporabe, zato so v sam sistem vgrajene najsodobnejše varnostne tehnologije, do spletnega portala »Banke IN« pa je moč dostopati prek različnih spletnih brskalnikov, bodisi z uporabo enkratnega gesla bodisi z digitalnim certifikatom. »Rešitev je zasnovana na odprtokodni platformi, ki omogoča visoko stopnjo prilagodljivosti in preprosto dodajanje novih funkcionalnosti,« je pojasnila Mojca Plahuta, direktorica Sektorja informacijskih tehnologij. »Pri razvoju smo se še posebej osredotočili na uporabo standardnih orodij, ki so uporabnikom znana iz vsakdanjega dela z računalnikom.«

Zaznamki

One comment

  • Najbolj beden poskus spletne banke EVER, nepregledna in nefunkcionalna!!!
    Banka HIN

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top