Azijski jeziki preplavljajo splet

yahooPo podatkih spletne strani Internetworldstats.com je med 1,2 milijarde uporabnikov interneta po svetu 31 odstotkom angleščina prvi jezik, kitajščino pa uporablja že 15,7 odstotka uporabnikov spleta. V sedmih letih se je njihovo število povečalo za petkrat. V Aziji živi največ, kar 437 milijonov uporabnikov spleta oziroma samo 12 odstotkov prebivalstva. 322 milijonov evropskih in 233 milijonov severnoameriških uporabnikov predstavlja 40- oziroma 70-odstotno penetracijo prebivalstva. Icann, ki upravlja s spletnimi naslovi, je med drugim sporočil, da bo odslej mogoče spletne naslove pisati v osmih orientalskih abecedah. Organizacija je potrebovala sedem let, da je izpolnila svojo obljubo o internacionalizaciji spletnih domen. (aNET, 15.10.2007)

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top