Panasonicova Facebook kampanja osvaja JV Evropo

panasonicV samo dveh tednih je Panasonicova kampanja aktivirala več kot 130 000 uporabnikov Facebooka v JV Evropi. Eno izmed vodilnih svetovnih podjetij z Japonske je promoviralo svoje 3D izdelke skozi spletne medije v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Hrvaški, Srbiji in Sloveniji s pomočjo lokalnih agencij Inventa in DRAFTFCB Business Data.

Panasonic je pripravil in izvedel spletno kampanjo v petih državah v regiji: v Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Hrvaški, Srbiji in Sloveniji. Kampanjo je načrtovala in realizirala ekipa agencij, ki jo sestavljajo regionalna social media agencija Uniomedia Communications, in njena lokalna partnerja Inventa, zadolžena za področje Balkana ter DRAFTFCB Business Data, zadolžena za Bolgarijo.

Prvi korak je bil, da je Panasonic ustvaril facebook stran v vsaki državi, kjer so pričeli z natečaji, kar je pomagalo ustvariti lokalne skupnosti Panasonica. Zmagovalci teh natečajev so osvojili Panasonicovo 3D kamero. V dva tedna trajajoči kampanji, od sredine do konca marca, je Panasonic prek Facebooka nenehno delil vsebine povezane s 3D tehnologijo in tako aktiviral uporabnike širom JV Evrope.

Panasonic ima vodilni položaj na področju 3D filmske tehnologije. Eszter Viktor, direktorica komunikacij za JV Evropo je povedala: „Lansko leto smo bili prvo podjetje na trgu, ki je predstavilo 3D kamero namenjeno amaterjem – to je bil velik uspeh v regiji! V letu 2011, ko lahko uporabniki izbirajo iz široke ponudbe 3D televizijin hišnih kin, ima vsak možnost pogledati svoje video posnetke v 3D tehniki. ” Kar zadeva Facebook kampanjo pa je gospa Viktor dodala: „Bili smo resnično presenečeni nad neverjetnim številom ljudi, ki je pristopilo k našim stranem, da bi objavili svoje hišne video posnetke. To je prava skupnost.”

Kampanja se je izkazala za izredno uspešno že v prvih dneh in proti koncu meseca je število klikov “Všeč mi je” doseglo številko 132 000. To je pomemben uspeh v zgodovini Panasonica, ker ta številka presega število fanov Facebook strani na pomembnih trgih, kot so Panasonic Avstralija, Nemčija ali Španija. S to kampanjo je podjetje doseglo velik odstotek vseh lokalnih Facebook uporabnikov v regiji. Za primer; v Bolgariji je več kot 2% vseh uporabnikov Facebooka kliknilo „Všeč mi je” na lokalni strani našega podjetja.

panasonic

Panasonicova regionalna social media agencija je bila Uniomedia Communications. Lokalno sta jo podprla partnerja Inventa na Balkanu in DRAFTFCB Business Data v Bolgariji. Agencije so pripravile in izvedle kampanje v vseh petih državah.

*****************
O podjetju Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office

Ob ustanovitvi leta 1994 se je podjetje imenovalo Panasonic Magyarország Kft., leta 2007 pa se je preimenovalo v Panasonic South-East Europe Kft. (PSEE). Ta regijski center s 96 zaposlenimi skrbi za trženje in prodajo v 9 državah, ter distribucijo izdelkov potrošniške elektronike in pisarniške opreme. PSEE ima vodilno mesto v različnih tržnih segmentih, denimo prodaji plazmatskih in LCD-televizorjev, predvajalnikov Blu-ray, digitalnih fotoaparatov in kamkorderjev, kot tudi telefonov DECT in telefonskih central. Za več informacij obiščite spletno mesto podjetja na naslovu: www.panasonic.si.

Eszter Viktor
Communications Manager
Tel.: +36-1-382-6060 / 228
E-mail: eszter.viktor@eu.panasonic.com

Anett Molnar Panasonic Marketing Europe GmbH
PR Assistant South-East Europe Branch Office

Tel.: +36-1-382-6060/165 Neumann J. 1, H-1117 Budapest, Hungary
E-mail: anett.molnar@eu.panasonic.com www.panasonic.hu

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top