Video vsebine spremlja že četrtina vseh uporabnikov interneta v Sloveniji

Preko 225.000 slovenskih uporabnikov interneta si je v marcu 2007 ogledalo več kot 2,7 milijona video posnetkov, je sporočilo podjetje Popcom, ki upravlja spletni servis Mojvideo.com. Med gledalci video vsebin na spletu je tako četrtina celotne slovenske internetne populacije in desetina slovencev v starostni skupini med 10 in 75 let. To je v primerjavi z decembrom 2006 skoraj trikratno povečanje števila video gledalcev in ogledov video posnetkov.
Povprečni gledalec si ob obisku slovenskega video portala Mojvideo.com ogleda 6 video posnetkov. Skupni čas, ki ga preživi ob ogledu spletnih video vsebin, znaša pol ure mesečno. Najbolj pogost čas ogleda je med 18. in 21. uro v prvih treh delovnih dneh v tednu. Uporabniki si najraje ogledujejo kratke video posnetke, ki niso daljši od treh minut, po vsebini pa so najbolj popularne zabavne vsebine in domači posnetki uporabnikov. Vir: POPCOM

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top