Kako napisati SEO članek?

Pisanje SEO optimiziranih člankov o različnih temah zahteva dobro strukturiran pristop, da se zagotovi, da je vsebina edinstvena, zanimiva in izpolnjuje posebna merila, ki so pomembna za dobro rangiranje članka na iskalniku Google. Pisanje člankov z namenom gradnje povratnih povezav (backlinkov), ki so pomembne za optimizacijo spletne strani (SEO), mora upoštevati določene dejavnike kot so: število besed in gostota ključnih besed, pravilna uporaba naslovov  znotraj vsebine, tematika, semantika. Tukaj je splošna struktura napotkov, ki vam bo v pomoč pri ustvarjanju SEO člankov.

Določitev teme in raziskovanje ključnih besed

Začnite z jasnim razumevanjem teme, o kateri boste pisali. Raziščite in določite primarno ključno besedo ali besedno zvezo, ki je relevantna za temo in ima dober obseg iskanja. Število mesečnih iskanj preverite z uporabo Googlovega brezplačnega orodja za analizo ključnih besed (Keyword Planner).

Primer ključne besede: Google oglaševanje

Uvod SEO članka

Napišite privlačen uvod, ki na kratko opisuje temo in vključuje primarno ključno besedo. Prizadevajte si, da pritegnete bralčevo zanimanje in mu omogočite predogled tega, kar bo članek obravnaval.

Primer uvoda: “Spoznajte prednosti Google Ads oglaševanja. Povečajte obisk spletne strani in prihodke vašega podjetja.”

Glavna vsebina s podnaslovi (oznake H2)

Naslov članka naj ima vedno H1 oznako. Na spletni strani je priporočljivo uporabiti samo en H1 naslov. Lahko pa imate več H2 in H3 naslovov. Glavno vsebino razdelite na dele z ustreznimi podnaslovi (oznake H2). Vsako poglavje se mora osredotočiti na določen vidik teme.

Primeri naslovov in podnaslovov:
“Google oglaševanje: Kako obvladati umetnost digitalnega trženja”

Google oglaševanje: Strategije za maksimiziranje ROI vaše kampanje”
“Google oglaševanje: Odkrijte najboljše prakse za uspeh vašega podjetja”

V kolikor potrebujete backlinke s katerimi boste izboljšali pozicijo vaše spletne strani na iskalniku Google.si, si oglejte ponudbo za pripravo in objavo SEO člankov na povezavi https://www.nasvet.com/optimizacija-spletnih-strani/.

Vključevanje ključnih besed

Zagotovite, da je glavna ključna beseda naravno vključena v vsebino, vključno z uvodom, podnaslovi in glavnim besedilom. Prizadevajte si za gostoto ključne besede približno 1-2 %, kar pomeni, da se mora ključna beseda v članku s 375 besedami pojaviti 4-6-krat.

Edinstvena in informativna vsebina

Napišite izvirno vsebino, ki bralcu zagotavlja vrednost. Vključite dejstva, statistične podatke ali edinstvene vpoglede, ki so pomembni za obravnavano temo.
Kako napisati SEO članek

Zaključek SEO članka

Povzemite glavne točke članka in podkrepite primarno ključno besedo. Zaključni odstavek v SEO članku naj vsebuje zaključno misel in po potrebi poziv k ukrepanju (CTA) ali izjavo, ki spodbuja k razmišljanju.

Primer zaključka: “Ekološko vrtnarjenje lahko bistveno vpliva na vaše zdravje in okolje. Še danes se podajte na pot ekološkega vrtnarjenja in izkusite te prednosti na lastni koži.”

Oblika SEO članka

Ko je članek napisan, ga je potrebno seveda še nekoliko oblikovati. Poskrbite, da bo članek dobro oblikovan, s kratkimi odstavki, točkami (če je primerno) in notranjimi ali zunanjimi povezavami na ustrezne vire. Vključite besedilo alt za slike in optimizirajte meta opis s primarno ključno besedo.

Lektoriranje in urejanje

Članek preglejte glede slovnice, pravopisa in skladnosti. Prepričajte se, da vsebina teče naravno in da uporaba ključnih besed ni prisiljena.

Z upoštevanjem te strukture lahko ustvarite SEO prijazne članke, ki niso optimizirani le za iskalnike, temveč bralcem zagotavljajo tudi resnično vrednost. Ne pozabite, da je ključ do uspešne vsebine SEO ravnovesje med zahtevami iskalnikov in zagotavljanjem kakovostne vsebine, ki pritegne in obvešča vaše občinstvo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top