Facebook bo začeli izstavljati račune

facebook oglaševanjeDobra novica za vsa podjetja, ki oglašujejo na Facebooku – končno bo namreč Facebook začel izstavljati račune, ki si jih bodo podjetja lahko dala v stroške. Do sedaj, verjeli ali ne to ni bilo mogoče in to kljub temu, da Facebook mesečne obrne na milijone dolarjev.

Facebook je več kot 2 leti vztrajno ignoriral moledovanja oglaševalcev naj že enkrat uredi to neprijetno zadevo (izstavljanje računov). Problem je bil namreč v tem, da si podjetja sredstva, ki so jih porabila za oglaševanje na Facebooku, niso mogla šteti v stroške. No od septembra bi naj bila ta zadeva urejena.

Kako do računa?
Vsi ki že oglašujete na Facebooku, kliknite na zavihek Settings v levem meniju (slika spodaj) ter vpišite kontaktne podatke o podjetju in davčno številko.

Slika: Kam vstaviti podatke?
facebook račun

Klikni za prikaz večje slike

Nova “administrativna funkcionalnost” pa ima za oglaševalce eno slabost. Zaradi možnosti izdajanja računov je pričakovati, da se bo število oglaševalcev precej povečalo. To pa pa pomeni več povpraševanja po že sedaj omejenem oglaševalskem prostoru, kar bo posledično pripeljalo do dviga cen. Če je Facebook pred dvema letoma veljal za enega izmed najcenejših medijev za oglaševanje (klike si lahko zakupoval po 0,05 usd) pa je sedaj potrebno plačevati za klike tudi po 0,50 usd in več, kar pomeni da so cene višje kot pri ostalih spletnih medijih in oglasnih mrežah, ki ponujajo ceno na klik.

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top