DIGGIT privabil skoraj 2000 udeležencev

diggitDogodek DIGGIT, ki je 6. in 7. junija potekal v Cankarjevem domu, in združil konferenco DIGGIT, digitalno igralnico in razstavo DIGGIT Expo ter vzporedni program – hitri tečaj digitalnega komuniciranja – je privabil skoraj 2000 udeležencev. Nič manj »obiskan« ni bil v virtualnem svetu, saj je dobesedno zavzel družbeno omrežje Twitter. Čeprav je slovenski trg že dodobra nasičen s komunikacijskimi dogodki, je DIGGIT znotraj njega našel svoje mesto.
V četrtek, 7. junija, se je z okroglo mizo Je spletna prodaja v Sloveniji resna priložnost? zaključil prvi DIGGIT, dogodek posvečen digitalnim komunikacijam. Konferenco je obiskalo 450 udeležencev, DIGGIT Expo in vzporedni program pa si je ogledalo več kot 1500 ljudi. Da je o novem dogodku završalo tudi na družbenem omrežju Twitter dokazujejo tudi podatki Sitweeta, ki je oznako #diggitsi do večera, 7. junija, uvrščal na prvo mesto.

Na celotni konferenci je nastopilo 21 predstavnikov mednarodno priznanih blagovnih znamk, ki že uspešno izkoriščajo priložnosti digitalnega sveta, v vzporednem programu – hitrem tečaju digitalnega komuniciranja – se je zvrstilo 13 predavanj o osnovah digitalnega komuniciranja, na DIGGIT Expo pa se je predstavilo 28 slovenskih podjetij s svojimi inovativnimi izdelki in storitvami.

Drugi dan konference se je posvetil aktualnim trendom digitalnega komuniciranja, pomemben del drugega (in zadnjega) dne konference pa je bilo predstavitev raziskav podjetij, kot so IAB Europe, SocialBakers in SearcMetrics. Alison Fennah, podpredsednica oddelka raziskav in marketinga pri evropskem uradu za interaktivno oglaševanje (IAB) je predstavila izsledke raziskave o medijski potrošnji v Evropi Mediascope Europe. Izvedli so jo februarja letos v 28 evropskih državah, med katerimi je bila prvič tudi Slovenija.

Lukas Maixner, soustanovitelj in generalni direktor poslovnih storitev pri SocialBakers, je z udeleženci delil trende na družbenih omrežjih in razkril nekaj nasvetov, kako se približati uporabniku družbenik omrežij, kdaj in kako ga nagovoriti in vključiti v svojo komunikacijsko strategijo, Matthias Bachor, direktor marketinga pri družbi SearchMetrics, pa je razkril popolnoma svežo raziskavo nemške družbe o rangiranju kriterijev spletnih iskalnikov, ki je pokazala, da so vse dejavnosti, povezane s Facebookom, od objav do deljenja vsebin, postale najpomembnejši kriterij pri uvrščanju na iskalnikih.

Drugi dan konference so na konferenci nastopili tudi Dragana Djermanović, ustanoviteljica in izvršna direktorica svetovalne agencije PRpepper, Christian Rupp, zvezni zvršni poslovni sekretar poslovnega sistema e-Government Austria, Miha Mazzini, publicist in avtor, Arda Kertmelioglu, ustanovitelj podjetja MOBILERA, Miki Dević, izvršni direktor nemške podružnice družbe Httpool in direktor marketinga skupine Httpool, Laurent Ellerbach, vodja marketinga pri Microsoftu za območje osrednje in vzhodne Evrope in Jeffrey Treichel, izvršni direktor in soustanovitelj družbe Kolektiva.

# # #
Dodatne informacije:
Manja Ujčič Zrimšek, odnosi z javnostmi
GSM: 051 665 993
E-naslov:pr@diggit.si

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top