V prvih treh mesecih 15 milijonov prikazanih spletnih oglasov ToboAds

mailingV začetku leta 2007 je oživel prvi slovenski vsebinski oglasni sistem ToboAds. Po treh mesecih ga uporablja že skoraj 200 spletnih mestih, na katerih oglašuje že skoraj 70 oglaševalcev. Oglaševanje, ki se prilagaja vsebini spletne strani na svetovnem spletu ni novost. Ponujajo ga veliki iskalniki, kot sta Google in Yahoo, a vendar slovenski spletni prostor tovrstnega sistema doslej ni poznal.

V primerjavi s klasičnim načinom je vsebinsko prikazovanje oglasov naprednejše, saj omogoča natančnejše ciljanje. (1) Oglaševalec v sistem zapiše poljubne oglase in določi besede ob katerih želi oglaševati. (2) ToboAds v sistemu najde spletne strani z izbranimi besedami in na njih prikaže ustrezne oglase.

V oglasno mrežo ToboAds so se med prvimi vključili mnogi priljubljeni portali in blogi, kot so ednevnik.si, cosmopolitan.si in mojforum.si. Lastnik spletnega mesta (založnik) ob vsakem obiskovalčevem kliku zasluži 0.12 €, kar je več od ostalih oglasnih sistemov. Založnik lahko izgled oglasov prilagodi podobi svojih strani, zato ti oglasi obiskovalca ne zmotijo tako kot vsiljive animirane pasice. Obiskovalec na oglas ToboAds klikne raje kot na običajne pasice, saj je vsebinsko oglasno sporočilo sorodno vsebini, ki jo obiskovalec pravkar pregleduje.

Vsebinsko oglaševanje je stroškovno učinkovito, saj so prikazi oglasov brezplačni – plača se le klik, torej obisk oglaševane spletne predstavitve. Obiskovalčev klik na oglas oglaševalca stane 0.25 €, kar je do 30 % ceneje od primerljivih oglasnih sistemov. Med prvimi partnerji sta večji spletni agenciji Sonce.net in Renderspace, oglašujejo pa podjetja Microsoft, Mobitel, Neckermann, SKB, NKBM, Grawe, Studio Moderna, Bakus, Cangura, Unior, idr. Med oglaševalci je tudi mnogo blogerjev, ki svoj zaslužek od prikazovanja oglasov neposredno pretvorijo v oglaševanje svojega bloga.

Sistem ToboAds predstavlja pomemben preskok v slovenskem oglaševalskem prostoru, predvsem pa ustvarja zadovoljno spletno skupnost. Lastniki spletnih mest zaslužijo, oglaševalce navduši visok ROI (vračilo na vložek) in spletnim uporabnikom so všeč nevsiljivi in njihovim potrebam prilagojeni oglasi. ToboAds je Oglaševanje 2.0, kar je bila tudi osrednja tema 16. Slovenskega oglaševalskega festivala (www.sof.si).

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top