Plačujete tudi neprikazane oglase?

toboadsOglasna mreža ToboAds v februarju 2008 na trg stopa z inovacijo, ki spreminja pogled na spletno oglaševanje. Oglaševalci v njihovi mreži bodo od zdaj naprej plačevali le tiste oglase, ki se vsaj za dve sekundi prikažejo v uporabnikovem vidnem polju in ne tudi tistih, ki se prikažejo na neopaženih delih spletne strani.
Primer: Če se oglas prikaže na dnu strani, bo oglaševalec plačal le v primeru, da je uporabnik uporabil drsnik in si dejansko ogledal ta del strani.

toboads

Uporabnikovo vidno polje – Veljaven prikaz
Nevidni del strani – Neveljaven prikaz

Običajne oglasne mreže imajo prikaz oglasa vezan na nalaganje strani. Če se torej naloži spletna stran – se statistiki prišteje prikaz. ToboAds je po naših podatkih tako postala prva spletna oglasna mreža na svetu, ki prikazovanje oglasa razume z vidika uporabnika in ne z vidika spletnih tehnologij! Ta tehnična inovacija je pomemben korak na področju oglaševanja, predvsem zato, ker enostavno pomeni bolj pošteno oglaševanje.

Poleg informacije o tem, da se je oglas prikazal, oglas sporoči sistemu tudi podatek o trajanju prikaza in celo o nasičenosti vidnega prostora z oglasi. Štejejo tako le tisti oglasi, ki so veljavno prikazani vsaj dve sekundi in ob katerih ni množice drugih oglasnih sporočil. Na ta način spletne založnike spodbujamo k ustvarjanju kakovostne vsebine in omejujemo neetične spletne prakse. Oglasno zasičenje spletne strani s se enostavno ne (s)plača več.

Kratkoročna prednost za oglaševalca je seveda večji izkoristek oglaševalskega evra. A še pomembnejši so dolgoročni učinki – spletno oglaševanje kar naenkrat postane pobudnik nastanka bolj kakovostnih spletnih strani z manj oglasi. To dolgoročno pomeni povečano zaupanje v internet in oglaševanje nasploh.

ToboAds, 17. februar 2008

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

One comment

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top