Plačujete tudi neprikazane oglase?

toboadsOglasna mreža ToboAds v februarju 2008 na trg stopa z inovacijo, ki spreminja pogled na spletno oglaševanje. Oglaševalci v njihovi mreži bodo od zdaj naprej plačevali le tiste oglase, ki se vsaj za dve sekundi prikažejo v uporabnikovem vidnem polju in ne tudi tistih, ki se prikažejo na neopaženih delih spletne strani.
Primer: Če se oglas prikaže na dnu strani, bo oglaševalec plačal le v primeru, da je uporabnik uporabil drsnik in si dejansko ogledal ta del strani.

toboads

Uporabnikovo vidno polje – Veljaven prikaz
Nevidni del strani – Neveljaven prikaz

Običajne oglasne mreže imajo prikaz oglasa vezan na nalaganje strani. Če se torej naloži spletna stran – se statistiki prišteje prikaz. ToboAds je po naših podatkih tako postala prva spletna oglasna mreža na svetu, ki prikazovanje oglasa razume z vidika uporabnika in ne z vidika spletnih tehnologij! Ta tehnična inovacija je pomemben korak na področju oglaševanja, predvsem zato, ker enostavno pomeni bolj pošteno oglaševanje.

Poleg informacije o tem, da se je oglas prikazal, oglas sporoči sistemu tudi podatek o trajanju prikaza in celo o nasičenosti vidnega prostora z oglasi. Štejejo tako le tisti oglasi, ki so veljavno prikazani vsaj dve sekundi in ob katerih ni množice drugih oglasnih sporočil. Na ta način spletne založnike spodbujamo k ustvarjanju kakovostne vsebine in omejujemo neetične spletne prakse. Oglasno zasičenje spletne strani s se enostavno ne (s)plača več.

Kratkoročna prednost za oglaševalca je seveda večji izkoristek oglaševalskega evra. A še pomembnejši so dolgoročni učinki – spletno oglaševanje kar naenkrat postane pobudnik nastanka bolj kakovostnih spletnih strani z manj oglasi. To dolgoročno pomeni povečano zaupanje v internet in oglaševanje nasploh.

ToboAds, 17. februar 2008

Zaznamki

One comment

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top