Off-line oglaševanje mora biti nujno podprto s spletnim oglaševanjem

Velikokrat se zgodi, da zmečejo klasični trgovci ogromno denarja v oglase na TV, tisku in bilboarde, pozabijo pa podpreti kampanjo na internetu. Kaj konkretno imam v mislih? V off-line svetu kreirajo prek oglasov povpraševanje, ne podprejo pa izkazanega interesa potrošnikov z oglasi na Googlu.

Bodimo konkretnejši in si oglejmo hipotetični primer. Simobil na polno oglašuje nov model HTC telefona v tisku, na bilboardih, radiu in TV.  Posledično veliko potencialnih kupcev opazi oglase in želi pridobiti več informacij o izbranem modelu telefona. Kaj storijo? Odprejo Google in v iskalno polje vpišejo ime telefona. Kaj je zgodi? Na prvem organskem zadetku sploh ni povezave do Simobilove strani na kateri se predstavlja telefon.  Da je škoda popolna, se nad organskim zadetkom pojavlja oglas Telekoma, ki oglašuje ravno ta model telefona. Na ta način Simobilov glavni konkurent pobere večino potencialnih kupcev, ne da bi mu potrebno vložiti euro v off-line oglaševanje. Verjemite, da je takšnih primerov ogromno!

SEO (ang. Search Engine Optimiization) in oglaševanje prek Googlovega AdWordsa morata nujno podpirati off-line oglaševanje.  Zaradi tega je nujno potrebno pregledati ali rezultati iskanj (organski zadetki) in Google oglasi podpirajo vaše off-line akcije. Check out Air Conditioning Repair.

Vpišite v iskalno polje na Googlu ključne besede, ki se nanašajo na aktualne oglaševalske akcije in preverite rezultate iskanj. Če ne pokrivate prvega organskega rezultata ali če so pred organskimi rezultati celo oglasi konkurenčnih podjetij, potem morate nujno kreirati Adwords oglase in postaviti dovolj visoko ceno , ki ste jo pripravljeni plačati za klik na oglas, da se boste prebili na 1. pozicijo med oglasi. V nasprotnem primeru, si bo vaša konkurenca mela roke, saj bodo zaradi povečanega poizvedovanja po oglaševanem izdelku pobrali večino sadov.

 

 

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top