Hitri napotki za optimizacijo spletne strani

ispletne-prakseBi želeli z namenom izboljšanja pozicij na iskalnikih optimizirati vašo spletno stran pa ne veste kako bi se lotili postopka? Optimizacija spletnih strani je sicer precej kompleksna zadeva, vam pa bomo v nadaljevanju podali nekaj enostavnih napotkov, ki vam lahko bistveno izboljšajo trenutno pozicijo na iskalnikih.
Prvi korak pri optimizaciji spletne strani je definiranje vaših najpomembnejših ključnih besed.

To so tiste besede preko katerih bodo uporabniki prišli na vašo strani in ki vam bodo prinesle največ prometa. Ker je razmišljanje običajnih uporabnikov velikokrat drugačno kot razmišljanje stroke, vam toplo priporočamo, da preverite popularnost ključnih besed s pomočjo Googlovega Keyword Toola. S pomočjo orodja boste hitro ugotovili ali je npr. bolje izbrati besedo sex shop ali seks shop. Razlike v iskalnih obsegih so lahko velikanske!

kako-optimizirati-spletno-stranKo boste imeli izbrano ključno besedo, je potrebno to besedo vključiti v vse najpomembnejše parametre na spletni strani, ki vplivajo na pozicijo spletne strani na iskalnikih. Začnite s Title naslovom. Ključno besedo postavite na prvo mesto. Naslov naj ne bo daljši od 60 znakov.

Izbrano ključno besedo vključite tudi v vsebinske naslove, ki jih obvezno definirajte s h1 in h2 oznakami. Ker morate iskalnikom ponuditi relevantno vsebino, ki se nanaša na ključno besedo, napišite takšne tekste, ki bodo optimizirani za iskalnike (maksimalen delež ključne besede med vsemi besedami naj bo 5%), hkrati pa morajo biti ti teksti seveda napisani tako, da jih bodo uporabniki z veseljem prebrali.

Če boste izbrali več ključnih besed, je smiselno ključne besede vključiti tudi v imena kategorij. Ker vedno več uporabnikov uporablja iskalnike za iskanje slik, je zelo koristno vključiti ključne besede tudi v poimenovanja slik.

Velik vpliv na pozicijo spletne strani na iskalnikih ima število povezav, ki vodi do spletne strani. Najmanj kar lahko naredite je to, da vpišete spletno stran v imenike kot so Slowwwenia.com, Matkurja.com, Najdi.si.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top