Kako pomembna je dobra pozicija na Googlu?

Ste vedeli, da dobi 1. organski rezultat na Googlu približno 3x več klikov kot spletna stran na 2. poziciji, 5x več klikov kot 3. rezultat in 25x več klikov kot 10. rezultat na Googlovi strani iskanj? Razlika je ogromna! Zaradi tega je še kako pomembno kje se nahaja vaša spletna stran za najpomembnejše ključne besede. Ni dovolj, da se nahajate na 1. strani rezultatov iskanj na Googlu, pomembno je, da se nahajate vsaj med prvimi tremi zadetki.

Predlagam, da čim prej preverite kje se nahaja vaša spletna stran za ključne besede, ki so najbolj pomembne za vaše podjetje? Če vas ni med prvimi tremi zadetki, potem je zadnji čas, da nekaj ukrenete!

Prikaz porazdelitve klikov med organskimi rezultati iskanj na Googlu.

Pa da slučajno ne boste preverjali pozicij na Googlu tako, da boste logirani v Google Account in ne da bi pobrisali cache in zgodovino iskanja. Zakaj? Ker ne boste dobili pravih pozicij, saj vam Google pri prikazovanju »forsira2 spletne strani, ki jih raje klikate in med temi je seveda tudi vaša. Skratka, če želite pridobiti prave pozicije, morate uporabljate profesionalna orodja za preverjanje pozicij kot je npr. Rank Tracker, lahko uporabite plugin kot je npr. Rank Checker (http://tools.seobook.com/firefox/rank-checker/), lahko pa uporabite kakšen drug brskalnik od tistega, ki ga uporabljate običajno in seveda, kot smo že omenili, prej preverite, da imate pobrisano zgodovino iskanja in cache.

Tudi če ste ugotovili, da ste na samem vrhu organskih rezultatov iskanj za vaše najpomembnejše ključne besede, še ni rečeno, da boste pobrali večino klikov. Check out mexican driving insurance. Problem je namreč v tem, da se lahko nad organskimi zadetki pojavijo do štirje Googlovi oglasi, ki lahko v skrajnem primeru izrinejo vaš organski rezultat celo izven vidnega polja zaslona, ki ga gledate. Na mobilnih napravah vse skupaj izgleda še precej »hujše«, saj je v primeru, da so prikazani 4 oglasi potrebno kar nekaj scrollanja po zaslonu navzdol, da se pride do prvega organskega rezultata. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da večino fokusa in tudi klikov v teh primerih pobere konkurenca.

Zaradi vsega navedenega je še kako pomembno, da ste za vse najpomembnejše ključne besede prisotni na Googlovi strani rezultatov iskanj tudi s tekstovnimi oglasi. Če se le, da na prvi poziciji. Le tako boste lahko namreč maksimizirali obseg prometa, ki ga dobite prek Googla. Če želite vzpostaviti Gooogle oglaševanje, kliknite tukaj https://www.nasvet.com/oglasevanje-google/.

p.s.
Tudi za ime vašega podjetja ali branda se lahko zgodi, da ne boste imeli 1. pozicije na Googlu, saj lahko konkurenca zakupi ključne besede vezane na vaše podjetje in se na Googlu pojavi njihov zadetek pred vašim. To pa ni ravno cool, a ne? Tudi zaradi takšnih stvari je več kot priporočljivo prek Adwordsa zakupljene besede, ki se nanašajo na vaše ime in brande.

Primer, ko se oglas konkurence, ki ga sproži ime vašega podjetja, pojavi pred vašim organskim zadetkom.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top