Kako so porazdeljeni kliki na Googlove oglase?

google-oglasi-sZa tiste, ki se z internetnim marketingom ne ukvarjajo, je potrebno na začetku najprej razložiti nekaj osnov. Na Googlovi strani rezultatov (ang. SERP – Search Engine Result Page) se na podlagi iskalne poizvedbe prikazujejo organski zadetki kot plačljivi oglasi. Googlova stran je v bistvu razdeljena na več delov: čisto zgoraj je prostor za 3 plačljive oglase. Pod njimi so prikazani organski zadetki.

Čisto na dnu je v nekaterih primerih zopet prostor za plačljive oglase, ki imajo največji del prostora rezerviranega na desni strani strani z rezultati iskanj.

24% vseh plačljivih oglasov je pozicioniranih nad organskimi zadetki, 61% plačljivih oglasov se prikaže na desni strani, 15% pa na dnu strani pod organskimi zadetki. Do zanimivih podatkov glede porazdelitve klikov med plačljivimi oglasi so prišli v podjetju Compete.com, kjer so ugotovili, da pritegnejo oglasi na vrhu strani kar 85% vseh klikov, ki se zgodijo na plačljive oglase. Oglasi na desni strani, ki so uporabnikom prav tako dobro vidni generirajo že bistveno manj klikov (13%), oglasi na dnu strani pa le 2%.
google oglasi

Rezultati raziskave več kot nazorno kažejo, da je še kako pomembno na kateri poziciji se prikaže vaš oglas. Nikakor se ne smete zadovoljiti s tem, da ste prisotni na prvi strani z oglasom. Razlika v tem koliko klikov pritegne pozicija oglasa je namreč ogromna.

Oglas, ki je čisto na vrhu pritegne kar 59% vseh klikov, oglas na 2. mestu 15%, tretji oglas pa že cca. 6x manj klikov kot prvi oglas (okoli 9%). Odzivnost na oglase, ki so pozicionirani na desni strani je še manjša. Oglas, ki je pozicioniran na desni strani na vrhu, pritegne namreč zgolj še 4% vseh klikov.

google oglaševanje

Če želite, da vaše oglaševalske akcije na Googlu upravlja podjetje, ki se spozna na Google oglaševanje, potem kliknite na povezavo http://www.optimizacija-strani.si/google-oglasevanje.php .

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top