Novi format Googlovih oglasov

Tisti, ki se ukvarjate z Google Adwords oglaševanjem, ste verjetno opazili, da je Google konec julija malce spremenil format vnosa in prikazovanja tekstovnih oglasov na njihovem iskalniku.

Kaj je pravzaprav novega? Bistvena novost je ta, da imajo sedaj oglaševalci na voljo več znakov za vnos vsebine oglasa.

Google je namreč povečal število dovoljenih znakov za opis oglasa iz dosedanjih 70 (2 vrstici po 25 znakov) na 80 znakov.

Spremenjena forma za vnos Googlovih tekstovnih oglasov

Do konkretnih sprememb je prišlo tudi v samem naslovu oglasa. Število znakov v naslovni vrstici se je povečalo iz 25 na 30, poleg tega pa imajo oglaševalci na voljo še eno dodatno polje za vnos naslova (headline 2)!

Število razpoložljivih znakov se je povečalo kar za 55% – iz prejšnjih 90 na sedanjih 140!

google-expanded-ads

Spremembo je doživelo tudi polje za vnos prikaznega URL naslova. Po novem imate za domeno spletne strani na voljo 2 polja s 15 znaki kamor lahko vpišete besede, ki bi se naj prikazale v obliki URL naslova, ki vodi do oglaševane strani.

Za še podrobnejše informacije o omenjeni tematike je najboljše da obiščete Google.si in v iskalno plje vpišete “Expanded Text Ads”.

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top