Google AdWords oglaševanje

google adwordsČe želite po hitrem postopku priti na 1. stran iskalnika Googla in povrh vsega še za več ključnih besed, potem je prava izbira zakup sponzoriranih povezav preko Googlovega oglaševalskega sistema AdWords. Oglaševanje na Googlu velja za najbolj učinkovito obliko spletnega oglaševanja zaradi večih razlogov.

Prvi je ta, da gre pri tej obliki oglaševanja za ti. »pull«model, kar pomeni, da se bo oglas prikazal samo takrat, ko bo uporabnik vtipkal v iskalno polje eno izmed zakupljenih ključnih besed. Ravno slednje je ključni razlog za izvajanje učinkovitega oglaševanja, saj so prikazani oglasi povezani z uporabnikovim interesom in ne obratno kot velja v primeru push marketinga, ko uporabniku vsiljujemo oglase, ki v večini primerov niso povezani z uporabnikovim nakupnim interesom.

Pri Google oglaševanju je pomembno tudi to, da temelji zakup oglasnega prostora na modelu plačila za klik, kar pomeni, da bo oglaševalec plačal le klike na oglas. Skratka, ni pomembno kolikokrat se bo oglas prikazal ampak kolikokrat bo uporabnik kliknil na oglas.

Googlova oglasna platforma za vodenje oglaševalskih akcij omogoča vsem uporabnikom enostavno kreiranje, upravljanje, analiziranje in optimiranje oglaševalskih akcij, kar je zelo pomembno, če želimo izvajati učinkovite in profitabilne oglasne akcije.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top