AdMundus, nova spletna oglaševalska mreža

admundusNa slovenskem trgu je začela delovati nova spletna oglaševalsko-prodajna mreža, ki spletnim oglaševalcem omogoča plačilo oglaševanja po učinku, na spletnih mestih založnikov pa prikazuje oglase, ki so za obiskovalce zanimivi, za založnike pa donosni. AdMundus je spletna oglaševalska, ki je celoti načrtovana in razvita v Sloveniji.

AdMundus s pomočjo naprednih tehnologij hitro, učinkovito in enostavno povezuje spletne oglaševalce, založnike in potrošnike:

  • spletnim oglaševalcem maksimizira donos oglaševalskih sredstev,
  • spletnim založnikom maksimizira donos od prikazovanja oglasov,
  • potrošnikom oz. uporabnikom interneta izboljšuje spletno izkušnjo, saj prikazuje samo najbolj relevantne oglase, ki uporabnikom spleta niso v nadlogo.

AdMundus razvija in upravlja spletno oglaševalsko platformo, ki podpira oglaševanje na akcijo – partnerski (affiliate) marketing, oglaševanje na klik, vključno z avkcijskim sistemom določanja cene klikov.

Oglaševanje na akcijo temelji na principu plačila po učinku in na pravičnejši porazdelitvi tveganja. Pri klasičnem načinu oglaševanja mora oglaševalec storitev najprej plačati in nato upati na zadostno prodajo, ki mu bo povrnila stroške oglaševanja. V primeru oglaševanja na akcijo temu ni tako. Oglaševalci v AdMundus vnesejo tekstovne ali grafične oglase, ki jih AdMundus učinkovito razporeja in objavlja na založniških spletnih mestih. Prikazi in kliki na oglase so brezplačni, v primeru uspešno opravljene »akcije« na oglaševalčevi spletni strani pa je založnik nagrajen s provizijo od opravljenega nakupa ali vnaprej določenim fiksnim zneskom za vsak realizirani cilj. Oglaševalec sam določi, kaj je cilj njegovega oglaševanja – na primer izpolnjen kontaktni obrazec, ogled videa, prevzem dokumenta, izpolnitev ankete, igranje spletne igre…  AdMundus prenaša klasični način prodaje, v katerem je prodajalec plačan s provizijo, na splet.

Oglaševanje na klik je v Sloveniji že uveljavljena oblika spletnega oglaševanja. Prikaz oglasa je brezplačen, plača se le vsak veljavni klik na prikazan oglas. Oglaševalec plača založnika, kadar nekdo iz založnikove spletne strani obišče oglaševalčevo spletno stran.

AdMundus tudi na področje oglaševanja na klik prinaša novosti in izboljšave. AdMundus oglaševalcem omogoča, da sami določijo najvišjo ceno klika, po kateri še želijo oglaševati. Oglas tekmuje za prikaz z drugimi relevantnimi oglasi, cena klika pa se določi avkcijsko. Na ta način AdMundus optimizira ceno prikaza vsakega oglasa tako, da je oglas na zanj najbolj relevantnih spletnih mestih prikazan pogosteje in po najnižji možni ceni, hkrati pa se oglas prikazuje tudi na večjem številu spletnih mest.

Vpis v oglasno mrežo AdMundus je brezplačen, uporaba pa enostavna, saj od oglaševalca zahteva zgolj vnos oglasov. AdMundus za svoje delovanje ne potrebuje ključnih besed, saj uporablja unikaten algoritem za izbiro najbolj primernih oglasov za dano spletno stran in obiskovalca. Možen je prikaz tekstovnih in grafičnih oglasov. Prijazen uporabniški vmesnik nudi uporabnikom stalen vpogled v uspešnost oglaševanja in pospeševanja prodaje, obračune klikov in provizij ter stanja denarnih sredstev.

Sistem AdMundus v spletno oglaševanje vnaša transparentnost in omogoča spremljanje donosnosti vloženih sredstev v oglaševanje kot tudi založniških zaslužkov.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top