Google oglaševanje

Oglaševanje na iskalnikih s pomočjo sponzoriranih povezav je lahko zelo učinkovito in dobičkonosno. Pogoj za to je da se ga lotite pravilno. Zaupajte nam vodenje vašega Google Ads oglaševanja, saj vam bomo pomagali pri doseganju želenih rezultatov!

Imamo certifikat Google AdWords Qualified in smo že vrsto let uradni Googlov partner. Leta 2022 je Nasvet.com postal ena izmed 4 spletnih agencij v Sloveniji, ki se ponašajo z oznako Google Premier Partner.

Kaj vam nudimo?

 • ker smo Googlov Premier Partner vam lahko ob podpisu pogodbe podarimo promocijski Googlov Ads kupon, ki vam omogoča pridobitev do 350 € dobropisa.
 • strokovno svetovanje pri načrtovanju, izvedbi in nadzoru oglasnih akcij na spletu
 • učinkovito vodenje oglasnih akcij
 • svetovanje pri izboru ključnih besed
 • pripravo vsebinskih kreativnih rešitev
 • spremljanje konverzijskih stopenj na vaši spletni strani
 • kreiranje ciljnih audiencov(ciljnih občinstev)
 • postavitev kampanje ponovnega trženja (remarketing)
 • upravljanje video oglaševanja na You Tube-u
 • možnost vzpostavitve oglasov, ki se prikazujejo v Gmail-u
 • vodenje display kampanj v Googlovem prikaznem omrežju
 • možnost kreiranja dinamičnih produktnih oglasov
 • 24/7 nadzor nad oglasnimi akcijami
 • analize in poročila o uspešnosti akcij
 • optimizacijo oglasnih akcij ter spletnega mesta

Zakaj se odločiti za Google Ads oglaševanje?

 • Google je najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji
 • Google oglaševanje je običajno najbolj učinkovita oblika oglaševanja na spletu
 • oglaševanje na iskalnikih, ki temelji na zakupu ključnih besed (“pull” ogaševanje), velja za najbolj učinkovito obliko spletnega oglaševanja
 • iskalniki predstavljajo za spletne strani glavni vir obiska
 • Google Ads oglase lahko prikazujete izključno vaši ciljni populaciji
 • ker se oglasi prikazujejo samo tistim uporabnikom, ki iščejo vaše izdelke/storitve, so ti oglasi zelo učinkoviti
 • ne glede na to kolikokrat se bo prikazal vaš oglas boste plačali le klike na oglas
 • plačujete le obiske potencialnih kupcev, ki obiščejo vašo spletno stran
 • učinkovita in nadzorovana poraba sredstev
 • sami določite dnevni ali mesečni budget oglasne kampanije (v Google oglase investirate kolikor pač želite)
 • preko platforme Google Ads imate dostop do podrobnih poročil o vaši oglasni akciji
 • Google vam poleg lokalnega omogoča tudi učinkovito globalno oglaševanje
 • z oglaševanjem na Google-u boste povečali profitabilnost spletne strani
 • preko platforme Google Ads lahko vzpostavite tudi You Tube oglaševanje
 • Google Ads oglaševanje omogoča oglaševanje s spletnimi pasicami v Googlovem Display omrežju
 • Google Ads oglaševanje omogoča enostavno vzpostavitev remarketing oglaševanja (ponovno trženje)

google-partner-premier-2023

Podjetje Nasvet.com je Googlov Premier partner

google-adwords-oglasevanje

Povečajte obiskanost, učinkovitost ter profitabilnost vaše spletne strani!

Če bi radi izboljšali vidnost in profitabilnost vaše spletne strani ter pripeljali na spletno stran vaše potencialne kupce nam pišite na naslov info@nasvet.com oziroma pokličite na številko 051/671-887.

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

 

 

FAQ – Odgovori na najbolj pogosta vprašanja glede Google Ads (AdWords) oglaševanja

Reference za Google Ads oglaševanje

Za ogled vseh referenc kliknite tukaj.

Zakaj Google Ads oglaševanje?

Google Ads oglaševanje sodi med najučinkovitejše oblike spletnega oglaševanja in večini podjetij prinaša najboljše rezultate in donose glede na vložen denar.

Kje leži skrivnost uspeha Google Ads oglaševanja? Najprej je potrebno povedati, da spada oglaševanje na Googlu med tako imenovano “pull” oglaševanje. Če je glavna značilnost “push” oglaševanja (TV oglasi, radijski oglasi, oglasi v tiskovinah, Facebook oglaševanje, itd.) značilno, da gre za vsiljeno oglaševanje, ki ga uporabniki že po “defaultu” na marajo, pa je za “pull” oglaševanje značilno, da gre za nevsiljivi način oglaševanja, saj se oglas prikaže uporabniku le takrat, ko uporabnik sproži neko dejanja.

V našem primeru torej šele takrat, ko vpiše uporabnik v iskalno polje želeno ključno besedo in sproži iskanje. Glede na to, da uporabnik sam nekaj išče, to pomeni, da je že v neki določeni fazi nakupovalnega procesa. O tem ali gre za začetno ali zaključno fazo nakupovalnega procesa lahko sklepamo v večini primerov že na podlagi vnešenega iskalnega pojma.

Kakšne prednosti prinaša Google oglaševanje?

Ravno zaradi tega, ker se pri Google oglaševanju v večini primerov prikaže relevanten oglas glede na uporabnikovo iskalno poizvedbo ima Google Ads oglaševanja običajno zelo dobre rezultate, ki se seveda merijo skozi število izvedenih konverzij, s stroškom/konverzijo in konverzijsko stopnjo.

Poleg izredno dobre učinkovitosti Google oglaševanja, je potrebno omeniti, da je vzpostavitev oglasov precej enostavna, saj te Google vodi skozi proces kreiranja oglasov po korakih, je pa na drugi strani seveda jasno poudariti, da je za učinkovito izvedeno oglaševalsko akcijo potrebno imeti ogromno izkušenj in prakse, saj lahko začetniki zaradi številnih napačnih nastavitev dobesedno uničijo kočno profitabilnost oglasne akcije.

Google oglaševanje omogoča vsem podjetjem, da lahko v roku ene ure vzpostavijo oglase in oglašujejo kjerkoli na svetu. Z nekaj deset evri v žepu se lahko skratka takoj lotimo internacionalizacije našega poslovanja.

Za katera podjetja je primerno Google oglaševanje?

Google oglaševanje je primerno za vsa podjetja pri katerih uporabniki iščejo izdelke ali storitve s poznanimi ključnimi besedami. V kolikor ni iskanj za storitve in izdelke, ki jih podjetje ponuja (največkrat se to zgodi pri start-up podjetjih), pa se mora podjetje poslužiti “Push” oglaševanja saj mora najprej izobraziti trg in vzpostaviti povpraševanje po izdelkih in storitvah, ki jih ponuja.

Google Ads oglaševanje je učinkovit način za promocijo izdelka ali storitve

Google Ads oglaševanje je lahko zelo učinkovit način za doseganje ciljnega občinstva in promocijo izdelka ali storitve. Vendar je lahko Google Ads oglaševanje tudi zelo drago, če ne veste, kaj počnete. V tem vodniku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o Google oglasih, da boste lahko kar najbolje izkoristili svoj oglaševalski proračun. Najprej morate ustvariti kampanjo, da boste lahko zagnali svoj oglas. To lahko storite tako, da v svojem računu Google Ads odprete zavihek “Kampanje” in kliknete “Ustvari novo kampanjo”. Nato morate izbrati vrsto kampanje, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Obstajajo štiri različne vrste kampanj: iskalne, prikazne, video in nakupovalne. Izbira prave je odvisen od vaših oglaševalskih ciljev.

Izberite ustrezne ključne besede za Google oglaševanje

Ko izberete vrsto kampanje, ki jo želite izvesti, morate nastaviti oglasno skupino. V njej se odločite, katere ključne besede želite ciljati in koliko ste pripravljeni plačati za vsak klik. Za svojo oglasno skupino lahko določite tudi dnevni proračun, da ne boste porabili preveč denarja. Zdaj je čas, da ustvarite svoj oglas! Google Ads oglaševanje ponuja številne predloge, ki jih lahko uporabite, lahko pa ustvarite tudi svojo lastno. Ne pozabite vključiti klica k akciji (CTA) in poskrbite, da bo vaš oglas ustrezal ključnim besedam, na katere ciljate. Nazadnje morate izbrati, kje bo oglas prikazan. Usmerite se lahko na določena spletna mesta ali pa Googlu dovolite, da prikaže oglas na katerem koli spletnem mestu, ki je pomembno za vaše ključne besede. Ne pozabite pozorno spremljati svoje Google Ads kampanje, da jo boste lahko po potrebi spremenili. Vedno pa spremljajte svoj proračun, da ne boste zapravili več kot bi želeli.

Prednosti Google Ads oglaševanja

Oglasi v Googlu so lahko odličen način, da svoje podjetje predstavite potencialnim strankam. Tukaj je nekaj prednosti oglaševanja v Googlu: Google je najbolj priljubljen iskalnik na svetu, zato ste lahko prepričani, da bo vaš oglas videlo veliko ljudi. Google Ads oglase lahko ciljno usmerite na ljudi glede na njihovo lokacijo, interese in celo na to, kaj so iskali v preteklosti. Tako boste zagotovili, da bo vaš oglas dosegel prave ljudi. V nasprotju s tradicionalnimi načini oglaševanja lahko rezultate svojih oglasov v Googlu vidite skoraj takoj. To vam omogoča, da hitro prilagodite kampanjo, če ne dosežete želenih rezultatov. Google oglaševanje je stroškovno zelo učinkovito oglaševanje, saj plačate le, če nekdo klikne na vaš oglas. To pomeni, da ne zapravljate denarja za oglase, ki jih nihče ne bo videl. Z oglaševanjem na Googlu lahko povečate prepoznavnost svoje blagovne znamke, saj bodo ljudje videli vaš oglas vsakič, ko bodo iskali nekaj, kar je povezano z vašim podjetjem.

Povečajte obiskanost, učinkovitost ter profitabilnost vaše spletne strani!

Če bi radi izboljšali vidnost in profitabilnost vaše spletne strani ter pripeljali na spletno stran vaše potencialne kupce nam pišite na naslov info@nasvet.com oziroma pokličite na številko 051/671-887.

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

Kaj je Google Ads oglaševanje?

Google Ads (nekoč poznan kot Google AdWords) je platforma za spletno oglaševanje, ki jo je razvil Google. Oglaševalci na njej licitirajo za določene ključne besede, da bi svoje oglase lahko prikazali v Googlovih rezultatih iskanja. Google Ads oglaševanje omogoča oglaševalcem, da za prikaz oglasov, storitev, izdelkov in video vsebin v Googlovem oglasnem omrežju plačajo.

Kako deluje Google oglaševanje?

Google Ads oglaševanje uporablja sistem dražb za določitev, kako in koliko oglaševalec plača za vsak klik. Oglaševalci lahko postavijo najvišjo ponudbo ali ali določijo, koliko so pripravljeni plačati na klik. Cena na klik je odvisna od konkurence, kar pomeni, da večja kot je konkurenca, višjo plačilo boste morali plačati v kolikor želite zmagati dražbi. Google Ads oglaševanje uporablja tudi algoritem za določanje ustreznosti in kakovosti oglasa, ki temelji na dejavnikih, kot so ustreznost ključne besede, izkušnja s ciljno stranjo in pretekla uspešnost oglasa.

Ali so z Googlom Ads oglaševanjem povezani kakšni drugi stroški?

Da, z Google Ads oglaševanjem so lahko povezani drugi stroški, kot so stroški upravljanja računa, stroški na klik in drugi stroški, povezani s funkcijami, kot sta prikazno oglaševanje in ponovno trženje. Poleg tega lahko konkurenti ponudijo več za določene ključne besede, kar lahko poveča stroške vaše oglaševalske akcije.

Kakšne vrste možnosti ciljanja so na voljo v programu Google Ads?

Google Ads ponuja različne možnosti ciljanja, kot so ciljanje na ključne besede, demografsko ciljanje, geografsko ciljanje itd. Ciljate lahko tudi na določene naprave, vrste spletnih mest in celo na določene ure dneva. S temi možnostmi ciljanja lahko zagotovite, da bodo vaše oglase videle prave osebe.

Povečajte obiskanost, učinkovitost ter profitabilnost vaše spletne strani!

Pišite nam na naslov info@nasvet.com ali pokličite na številko 051/671-887.

KLIKNITE IN NAS KONTAKTIRAJTE

 

 Naši pridobljeni certifikati za Google oglaševanje

 googl180e-ads-searchgoogle-ads-displaygoogle-ads-measurementai-google-ads-certifikat

top