Zmagovalec izbora DIGGIT startup ideja 2013 je ShowMeAround

ShowMeAroundVeliki finale 02. slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT – izbor DIGGIT startup ideja 2013 je zaokrožil 2-dnevno konfereco DIGGIT. Naziv DIGGIT startup ideja 2013, dvotedensko bivanje v startup hiši v Silicijevi dolini in nagrade TSmedie so po prepričljivem nastopu pripadle spletni platformi ShowMeAround – www.showmearound.net.

V sklepnem dejanju 02. Diggita se je predstavilo 6 finalistov. Jelena Rašula in Matjaž Mrgole sta predstavila premium mobilno aplikacijo strong Confidly, kjer lahko uporabniki anonimno delijo svoje skrivnosti in si olajšajo dušo oz. tudi prosijo druge uporabnike za nasvet.

Peter A. Pirc je predstavil rešitev Moje Kartice 2.0, mobilno aplikacijo, ki omogoča hranjenje posameznikovih kartic zvestobe in kuponov vedno na dosegu roke.

Damir Kervina je predstavil mobilno aplikacijo Naymit, ki omogoča sporočanje in iskanje lokacij, ki jih ni na zemljevidu, in to z zgolj eno besedo oziroma povezavo.

ShowMeAround z Andrejem Levičnikom, Andrejem Fodorjem in Miho Potuškom je predstavila svojo spletno platformo, ki nudi unikatna turistična doživetja, ki jih obiskovalcu mesta nudijo domačini, na primer ogled ljubljanskih galerij z Uršo. Miha Geršak in Nejc Vivod rešitev za učenje poštevanke z igro za tablične računalnike Tee.LT, Dalibor Matijević pa spletni in mobilni sistem Wellioo za lažjo organizacijo skupinske vadbe v fitnes centrih.

ShowMeAround

Občinstvo in žirijo so s svojimi predstavitvami in odgovori na vprašanja najbolj prepričali snovalci platforme ShowMeAround.

ShowMeAround-2

Ekipa ShowMeAround si je nedvomno prislužila naziv DIGGIT startup ideja ter možnost dvotedenskega bivanja v Startup hiši v Silicijevi dolini. Njihova rešitev je namreč inovativna, tehnično dovršena, komercialno zanimiva, ekipa pa vliva veliko zaupanja v njihove sposobnosti ter možnost za uspeh.

Poudarki 2. dne konference DIGGIT

Thomas Schrämli iz Goldbach Interactive je izpostavil vpliv količine podatkov na trende v marketingu, kjer se digitalni ne razlikuje bistveno od tradicionalnega marketinga. Nova analitična orodja in tehnike ter seveda podatki, ki jih pridobimo o potrošnikih, pa nam omogočajo, da smo še bolj učinkoviti.

S podatki podkovana Matjaž Robinšak iz raziskovalne družbe Valicon in Rok Hrastnik iz medijske agencije iPROM, sta predstavila nakupne navade slovenskih (super)potrošnikov, ki vedno redkeje opravljajo velike nakupe, nakupujejo ceneje (1/3) ali najceneje (1/3) in predvsem bolj premišljeno. Potrošniki so se namreč prelevili iz nepremišljenih nakupovalcev v superpotrošnike, ki so maksimalno informirani. To dokazuje tudi podatek, da se je število virov preko katerih pridobiva povprečen posameznik informacije pred nakupom iz leta 2010 v 2011 skoraj podvojilo, in sicer iz 5.27 na 10.4.

Na predavanjih Lukasa Maixnerja iz agencije Socialbakers in Mitje Tuškeja iz agencije Formitas BBDO smo spoznavali generacijo baby boomerjev, ki za brskanje po spletu porabijo 20 ur tedensko, iščejo informacije o potovanjih, zdravju in lokalnih novostih, v Sloveniji pa je digitalnih »dedkov in babic« 25 % oziroma 406.000.

Na okrogli mizi z Evo Aljančič (Si.mobil), Nikom Kušarjem (Telekom Slovenije), Mitjo Tuškejem (Telekom slovenije) in Tadejem Zajškom (Sonce.net) so udeleženci izvedeli kakšne podpore so starejši deležni v digitalnem svetu ter na kak način lahko dedkom in babicam približamo moderno tehnologijo. Pogovor je usmerjal Iztok Sila (Sila Consulting).

V nadaljevanju je Nataša Mohorč Kejžar iz raziskovalne mreže IPSOS predstavila rezultate raziskave o učinkovitosti in preboju oglaševanja. Kejžarjeva pravi, da ob upoštevanju določenih smernic oblikovanja oglasov lahko dosežemo želene rezultate, vendar je zelo pomembno, da kdaj poskusimo narediti tudi nekaj drugačnega.

Njeno sklepno ugotovitev je s prikazi odmevnejši kampanj iz regije nadgradil še Nikola Žinić iz agencije Bruketa&Žinić OM, ki se po Effie indexu umešča med najuspešnejše neodvisne agencije. Izpostavil pa je tudi, da za učinkovite projekte ne potrebujemo vedno ogromnih proračunov, ampak lahko pomanjkanje sredstev skoraj povsem nadomesti odlična, kreativna ideja.

Za konec pa sta Tomaž Erjavec iz Oculusa in Mitja Mavsar iz D labs postavila udeležence na precej realna tla s prikazom rezultatov eye-trackinga na slovenskih spletnih straneh/medijih ter dobrih in slabih postavitev spletnih oglasov.

Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je specialist za Google in Facebook oglaševanje ter za optimizacijo spletnih strani (SEO). Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga.

V okviru svojega podjetja Nasvet.com je organiziral je tudi že več kot 50 seminarjev s področja internetnega marketinga (več na http://seminarji.nasvet.com).

Radoš Skrt je od leta 2016 tudi mednarodno certificirani DIMAQ master trener. Njegovo podjetje Nasvet.com ima že vrsto let status Google Partner ter pridobljene naslednje Googlove certifikate: Search Advertising, Mobile Advertising, Video Ads, Display Advertising, Shopping, Digital Sales.

Kliknite za podrobnejši opis referenc.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

top